Įdomu, jog šią statistiką pateikia pati Eurolyga, pažyminti, jog „kiekvienos turnyro ekipos gerbėjai turėjo galimybę sirgti už savo žvaigždes tarptautinėse rungtynėse“ – žaidėjų į rinktines išleido visi 18 Eurolygos klubų.

Daugiausiai prestižiniame Europos turnyre rungtyniaujančių krepšininkų susibūrė į Graikijos rinktinę, kurios visas dvyliktukas buvo sudarytas iš Eurolygos atstovų.

Italijai ir Ispanijai atstovavo po devynis Eurolygos žaidėjus, Vokietijai ir Prancūzijai – po aštuonis.

Lietuvos rinktinėje tokių buvo keturi: prie žalgiriečių Luko Lekavičiaus, Edgaro Ulanovo ir Tomo Dimšos prisijungė Rokas Giedraitis iš Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija).

Didžiausią desantą – 8 krepšininkus – pasiuntė titulą ginantis ir Eurolygoje šiuo metu pirmaujantis Madrido „Real“ (Ispanija). Po 7 žaidėjus delegavo Berlyno ALBA, Miuncheno „Bayern“ (abu – Vokietija), Milano „Olimpia“, Bolonijos „Virtus“ (abu – Italija), Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir Belgrado „Partizan“ (Serbija).

Šeši legionieriai dalyvavo Amerikos zonos atrankos kovose, pasiskirstę į Argentinos, Brazilijos bei Kubos rinktines. O vienintelis Alexas Poythressas iš „Olimpia“ išbandė jėgas Afrikoje atstovaudamas Dramblio Kaulo Krantui.

Tuo metu FIBA akcentuoja, jog per pastarąją savaitę rinktinių aprangas apsivilko 94 žaidėjai iš jos pačios rengiamos Čempionų lygos klubų.

Tarp nacionalinių čempionatų šiuo aspektu išsiskiria Ispanijos ACB lyga, delegavusi 75 krepšininkus. Antroje vietoje – Vokietijos pirmenybės (33), trečia dalinasi Italija ir Turkija (po 29).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją