„Lietuvos ir Latvijos rinktinių rungtynės visuomet būna principinės. Žaidėjos puikiai pažįsta viena kitą. Mums šios rungtynės buvo labai naudingos, nes teko žaisti prieš tokias aukšto lygio krepšininkes kaip Guntą Baško-Melnbardę ir Anetę Jekabsonę-Žogotą. Labai svarbu, kad rungtynės buvo įtemptos, nes Europos čempionate visi mačai bus tokie, reikės parodyti charakterį. Šiandien mes parodėme charakterį“, – sakė po rungtynių Lietuvos rinktinės vyriausiais treneris Mantas Šernius.

Lietuva pirmus du kėlinius pralaimėjo šeimininkėms 34:41. Sunkiai sekėsi stabdyti A. Jekabsonę-Žogotą, kuri iš viso pelnė 22 taškus (6/11 dvitaškiai, 3/7 tritaškiai).

„Pirmą pusę darėme per daug klaidų. Kai antroje pusėje jų skaičių sumažinome, pavyko grįžti į žaidimą ir persverti rezultatą. Smagu, kad laimėjome“, – sakė M. Šernius.

Rezultatyviausia Lietuvos rinktinėje buvo vidurio puolėja Gintarė Petronytė – 21 taškas (8/11 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 2/2 baudos), 6 atkovoti ir 4 perimti kamuoliai.

12 taškų įmetė Kamilė Nacickaitė (2/6 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 5/5 baudos), 11 – Marina Solopova (2/3 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 1/2 baudos).

Grįžusios iš Rygos lietuvės sužais dvejas rungtynes Kėdainiuose. Artimiausios – birželio 5 d. 18 val. su Kinijos rinktine.

Šeštadienį 16 val. įvyks oficialios Lietuvos rinktinės palydėtuvės į Europos čempionatą – rungtynės taip pat su Kinija. Jų metu vyks žaidimai žiūrovams, muzikos ir šokių programa. Įėjimas nemokamas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!