Aštuntfinalyje tarpusavyje kovėsi penktą vietą reguliariajame sezone užėmęs Šanchajaus „Sharks“ klubas ir 12-oje pozicijoje likusi Dziangsu „Dragons“ ekipa. Ar bent jau turėjo kautis.

Po pirmųjų dviejų serijos rungtynių jėgų santykis buvo lygus (1-1), tad viską lėmė trečioji akistata, vykusi praėjusį penktadienį.

Likus pusantros minutės iki finalinės sirenos „Dragons“ dar pirmavo 100:96, tačiau tuomet prasidėjo tai, ką vietos žiniasklaida apibūdino kaip krepšinio farsą.

Per minutę Dziangsu komandos atstovai penkis kartus iš eilės pametė kamuolį lygioje vietoje ir leido varžovams išplėšti pergalę 108:104, o kartu – ir kelialapį į kitą etapą.

Bet „Sharks“, kurių garbę 2019-2020 metais gynė lietuvis Donatas Motiejūnas, ketvirtfinalyje nebus.

NBA legendos Yao Mingo vadovaujama Kinijos krepšinio asociacija (CBA) abi komandas apkaltino „pastangų stygiumi“ ir diskvalifikavo dėl elgesio, prieštaraujančio sportiniam principui.

Abu klubai taip pat susilaukė 660 tūkst. eurų dydžio piniginių baudų, o jų vadovai ir vyriausieji treneriai suspenduoti penkeriems metams.

„Sharks“ prikišamas pralaimėjimas antrosiose serijos rungtynėse 90:97. Įtariama, kad komandos iš anksto susitarė apsikeisti pergalėmis tam, kad serija būtų ilgesnė.

„Sharks“ toks scenarijus buvo parankus dėl to, jog prieš atkrintamąsias ekipos žvaigždė Ericas Bledsoe susilaukė ketverių rungtynių diskvalifikacijos. Tad kitame etape 33-ejų buvęs ilgametis NBA krepšininkas būtų praleidęs mažiau dvikovų.

Pats įžaidėjas socialiniame tinkle tvirtino nieko nežinantis apie galimą dviejų komandų konspiraciją.

„Rykliams“ šiame sezone taip pat atstovavo buvęs antrasis NBA naujokų biržos šaukimas Michaelas Beasley, kuris dėl traumos nežaidė aštuntfinalio serijoje ir jau kilus skandalui pats pranešė kiek anksčiau palikęs klubą.

Be to, Šanchajaus komandos marškinėlius vilki ir Eurolygoje praeityje žaidęs amerikietis Johnny O'Bryantas.

„Sharks“ laikoma viena turtingiausių Kinijos lygos ekipų, vis dėlto vienintelį titulą laimėjo dar 2002-aisiais.

Donatas Motiejūnas "Sharks" ekipoje
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją