Trečią pralaimėjimą iš eilės patyrusio „Žalgirio“ laukia pasimatymas su įsibėgėti jau suspėjusiu varžovu – per lapkritį ir gruodį „Real“ laimėjo 7 iš 8 Eurolygos rungtynių, o vienintelį kartą 1 tašku turėjo pripažinti „Monaco“ pranašumą..

„Tai – puolime labai talentinga komanda, kurioje kiekvienose rungtynėse gali iššauti vis kitas žaidėjas. O gynyboje visas skyles uždangsto Walteris Tavaresas. Svarbu kažkiek pristabdyti varžovū puolimą ir numatyti, kurie žaidėjai gali būti pavojingiausi.

Puldami patys turėsime prieš jų gynybą pasukti galvą, kaip „ištraukti“ Tavaresą, kaip atakuoti jį ir surinkti taškus“, – mačo išvakarėse teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis, vis dar nežinantis, kokią komandos sudėtį turės ketvirtadienio vakarą.

Aišku tiek, kad tikrai nežais traumuotas Lukas Lekavičius, o susirgusių Manto Kalniečio ir Igno Brazdeikio situacija priklauso nuo medikų verdikto.

„Kiek žinau, kur kas geresnė Manto sveikata, bet gydytojas dar turi tarti žodį. Ką registruosime rungtynėms, paaiškės tik rungtynių dieną – gal vieną, gal du naujus žmones, bet gali būti, kad turėsime tokią pat sudėtį kaip ir Belgrade. Iš esmes manau, kad nors ir pralaimėjome, su situacija, kurią turėjome – daug sergančių ir be Luko Lekavičiaus – susitvarkėme teigiamai.

Laikėmės žaidimo plano, gana gerai atrodėme abiejose aikštės pusėse. Tikiuosi, kad išlaikysime tokią pačią kokybę. Na o Lukas mms tikrai praverstų susidūrus su „Real“ – būtent prieš juos jis sužaidžia geriausias rungtynes“, – šyptelėjo „Žalgirio“ strategas.

Vertindamas „Real“ sudėtį, be W. Tavareso treneris išskyrė dar du krepšininkus.

„Komandos vairą iš Pablo Laso perėmęs Chusas Mateo turi tą patį žaidėjų branduolį, braižas išlikęs panašus. Lyginant su pernai, „Real“ žaidimą gerokai pagyvino Džananas Musa, traumą išsigydė ir dominuojančio tipo Guerschonas Yabusele. Iš esmės – labai lygiavertė sudėtis“, – pažymėjo K. Maksvytis.

„Belgrade pagavome azartą, bandėme laikytis iki pabaigos. Daugiausiai Keenanas Evansas, Edgaras Ulanovas ir Rolandas Šmitas gavo daugiausiai minučių – bus matyti, kaip jie bus atsigavę. Jeigu ką, teks daugiau laiko suteikti kitiems“, – pridūrė jis.

Madrido komanda savo ruožtu šiuo metu turi verstis be traumuoto puolėjo Gabrielio Decko. Į Kauną ispanai atvyko iš Vokietijos, kur antradienį 68:64 palaužė Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Anot K. Maksvyčio, kad per tokią Eurolygos savaitę „visai nenuvažiuotų stogas“ nuo darbų, šio vakaro planuose – ir pasaulio futbolo čempionato pusfinalio tarp Prancūzijos bei Maroko rinktinių stebėjimas.

Ketvirtadienį „Žalgiris“ su „Real“ savo akistatą pradės 20 val.

Pažymėtina, kad šį savaitgalį žalgiriečių dar laukia LKL čempionato namų rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“. Jos vyks sekmadienį ir lygiai tokiu pačiu metu, kaip ir pasaulio futbolo čempionato finalas – 17 val.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)