Lygi kova šiame mače tęsėsi tik pirmame kėlinyje (33:28), vėliau Kyrie Irvingo ir LeBrono Jameso vedami šeimininkai padidino savo apsukas ir dar iki pertraukos susikrovė 22 taškų persvarą – 66:44.

Skirtumas augo ir toliau: po trijų ketvirčių – 95:67, o ketvirto pabaigoje pasiekė ir 35 taškus – 113:78.

„Kavalieriai“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo tiesiog milžiniška persvara – 45 prieš 23.

Nugalėtojams 27 taškus pelnė Kyrie Irvingas, 24-is – LeBronas Jamesas (11/12 dvitaškiai, 2/4 baudos).

„Raptors“ gretose išsiskyrė DeMaras DeRozanas ir Bismackas Biyombo (5/5 dvitaškiai, 2/2 baudos), surinkę atitinkamai 18 ir 12 taškų.

Tai buvo jau devinta iš eilės „Cavs“ pergalė šių metų NBA atkrintamosiose: prieš tai jie sausu serijos rezultatu 4:0 pranoko tiek Detroito „Pistons“, tiek Atlantos „Hawks“.

Tuo metu „Raptors“ trečią seriją iš eilės pradėjo nesėkme: Dwane'o Casey auklėtiniai pralaimėjo pirmą mačą ir Indianos „Pacers“, ir Majamio „Heat“, tačiau vėliau atsitiesė ir triumfavo serijose 4:3. Tiesa, skirtingai nei pirmuose dviejuose ratuose, NBA Rytų konferencijos finale namų aikštės pranašumas priklauso ne „Raptors“, o jų varžovams.

Antra komandų akistata numatyta ketvirtadienį taip pat Klivlande. Joje torontiečių gretose dar neturėtų būti pagrindinio ekipos centro Jono Valančiūno.

„Cavaliers“: Kyrie Irvingas 27 (10/14 dvitaškiai, 1/3 tritaškis, 4/4 baudos), LeBronas Jamesas 24, Kevinas Love 14, Richardas Jeffersonas ir Matthew Dellavedova po 9, Imanas Shumpertas 8 taškai.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 18 (9/16 dvitaškiai, 0/1 tritaškis), Bismackas Biyombo 12, Jamesas Johnsonas 10, Kyle'as Lowry (4/7 dvitaškiai, 0/7 tritaškiai) ir Patrickas Pattersonas po 8, Luisas Scola 7 taškai.

24-erių lietuvis vis dar gydosi čiurnos traumą, kurią patyrė prieš 10 dienų (trečioje akistatoje su Majamio „Heat“).

Atkrintamosiose varžybose J. Valančiūnas buvo tapęs vienu iš pačių svarbiausių „Raptors“ žaidėjų: vidutiniškai pelnydavo po 15 taškų, atkovodavo po 12,1 kamuolio bei blokuodavo po 1,4 metimo. Per trejas rungtynes su „Heat“ lietuvis įmesdavo po 18,3 taško, atkovodavo po 12,7 kamuolio, blokuodavo po 1,3 metimo bei krepšį atakuodavo net 64,9 proc. taiklumu.

Vis dėlto be jo likusi Kanados ekipa vargais negalais 4:3 pranoko Majamio krepšininkus ir pirmą kartą klubo istorijoje iškopė tarp keturių geriausių lygos komandų.

Šiuo rekordu savo pavardę į metraščius įsirašė ir JV: NBA lygoje per visą istoriją yra žaidę 10 lietuvių, o J. Valančiūnas tapo penktuoju, kurio atstovaujama komanda iškopė į konferencijos finalą.

Šiame elitiniame sąraše taip pat yra Arvydas Sabonis (Portlando „Trail Blazers“), Žydrūnas Ilgauskas (su Klivlando „Cavaliers“ ir Majamio „Heat“), Linas Kleiza (su Denverio „Nuggets“) ir Donatas Motiejūnas (su Hjustono „Rockets“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)