Šeštadienį nuo 16.00 val. Jonavos „CBet“ namuose priims „Šiaulius“, o nuo 18.30 val. Vilniaus „Rytas“ gins savo tvirtovę prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ vyrukus. Sekmadienį tokiu pat metu prasidės atitinkamai Panevėžio „7bet-Lietkabelio“ ir Klaipėdos „Neptūno“ kova Panevėžyje bei Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Wolves“ akistata Kaune. Visus mačus tiesiogiai transliuos LRT Plius televizija ir LRT.lt.

Prieš atsakomuosius Citadele KMT ketvirtfinalių susitikimus portalas LKL.lt kalbino ilgametį „Betsafe-LKL“ žaidėją Vytautą Šulskį, kuris pasidalino ne tik prognozėmis šio savaitgalio rungtynėms, bet ir mintimis apie savo paties sezoną.

Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) pirmaujančiai Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ atstovaujantis 35-erių krepšininkas yra vienas naudingiausių savo ekipoje (vid. 17,1 naud. bal.). Vis dėlto kol kas jis nepuoselėja vilčių sugrįžti į „Betsafe-LKL“.

„Atvirai pasakius, tokių minčių nelabai turiu. Tiesiog stengiuosi mėgautis krepšiniu, kadangi praeito sezono antroje pusėje sugrįžimas po traumos buvo tikrai sunkus, – teigė V. Šulskis. – Peties trauma šešioms savaitėms išmušė iš vėžių. Grįžau ir trūko pasitikėjimo, gero žaidimo. Buvo sunku, nors komandai sezono pabaiga buvo gera – Citadele KMT sidabras, ketvertukas „Betsafe-LKL“. Bet pačiam asmeniškai buvo prastai.

Vasarą toliau sportavau, stiprinau tą petį, tikėjau, kad dar galiu žaisti ir būti naudingas. Marijampolė paskambino, pasiūlė geras sąlygas ir sutikau. Dabar žaidžiame gerą krepšinį, yra gera komanda, trenerių štabas. Sugrįžo meilė krepšiniui, vėl mėgaujuosi. Smagu, kad išeina gerai žaisti.“

Nors dabartinės jo komandos rungtynių laikas neretai susikerta su „Betsafe-LKL“ tvarkaraščiu, V. Šulskis stengiasi nepraleisti dviejų savo buvusių komandų mačų.

„Stengiuosi dažnai pažiūrėti į Utenos komandą, kadangi geras mano draugas Gintautas Matulis dabar jau direktorius ir vis dar žaidžia Žygimantas Skučas, su kuriuo palaikome šiltus santykius nuo seno. Ir šiaip yra sentimentai Utenai, jau tiek metų atidavęs, tad stengiuosi palaikyti. Jie žaidžia gražų krepšinį, turi rimtą trenerį ir gerą komplektaciją. Stebiu juos ir „CBet“. Praeitų metų komanda, daug prisiminimų. Kad ir nelikę daug žaidėjų, su kuriais žaidžiau, bet vis tiek palaikau“, – tvirtino 2016-ųjų naudingiausias lygos žaidėjas.

Abi V. Šulskio paminėtos ekipos šeštadienį kils į išgyvenimo mūšius. Jonavos ir Šiaulių klubų dvikovos pirmasis mačas Saulės mieste baigėsi Žydrūno Urbono auklėtinių pergale nedideliu skirtumu, nors vienu metu šeimininkai jau buvo pradėję triuškinti varžovus.

„Kai „Šiauliai“ turėjo 19 taškų persvarą, likus šešioms minutėms, jau galvojau, kad Jonavai šviečiasi liūdni reikalai, bet jie vis tiek nepasidavė, kovojo. Žiūrint tas rungtynes, 3 taškų deficitas po jų yra geras rezultatas“, – pirmąjį ketvirtfinalio serijos mačą prisiminė puolėjas.

Ar gerą bangą pagavę šiauliečiai su Žydrūnu Urbonu priešakyje gali išsaugoti trapų pranašumą?

„Jonava, kai ištraukė burtuose „Šiaulius“, manau, apsidžiaugė. Nežinau, bet mano nuomone taip turėjo būti, nes jie buvo visiškoje duobėje. Bet atėjus Urbonui matosi, kad komanda tikrai yra pakilime. Emociškai šis treneris moka pajausti, žino, ką pasakyti, kad žaidėjas jaustųsi gerai. Emocija pas juos gera, laimėjo kažkiek rungtynių.

„CBet“ yra duobelėje. Bet gal atėjęs naujokas kažkiek įsilies, duos paskatos. Turėtų būti pilna arena krepšinį mylinčių sirgalių ir jonaviečiai, mano manymu, yra neryškūs poros favoritai. Manau, kad nebus gražus krepšinis, bet jie turėtų išplėšti tą pergalę ir keliauti į finalinį ketvertą“, – tikėjimą jonaviečiais išreiškė V. Šulskis.

Pernai krepšininkas su Jonavos ekipa pasidabino Citadele KMT sidabru ir liko per žingsnį nuo „Betsafe-LKL“ bronzos. Visgi šiemet Virginijaus Šeškaus kariaunai sezonas klostosi sudėtingai. Vietiniame čempionate jonaviečiai laimėjo penkissyk per pastaruosius šešis mačus. Buvusios komandos sunkumus V. Šulskis aiškina aukšto lygio vietinių žaidėjų trūkumu.

„Liko tik pora žaidėjų – Edvinas Šeškus ir Lukas Kreišmontas. Manau, kad tokiai komandai, kurioje daug legionierių, ir jie svarbūs, reikia ir stipraus lietuvių pagrindo. Nėra lengva išvažiavus į užsienį. Mano pačio karjeroje yra buvę, kad su daug legionierių – jie susiburia į savo būrį, o lietuviai – į kitą. Nežinau, ar ten taip yra, bet kol kas rezultatai nedžiuginantys. Svarbiausia tokiai komandai turėti stiprų lietuvių pagrindą, kad legionieriams padėtų ir gyvenime Lietuvoje. Vis tiek jiems būna kultūrinis šokas. Taip pat reikia ir rūbinę prilaikyti“, – slogaus „CBet“ žaidimo priežasčių ieškojo buvęs komandos žaidėjas.

Kad ir kuri komanda triumfuos šeštadienį, ji finalo ketverte veikiausiai bus laikoma autsaidere. Tačiau šis statusas tokio tipo turnyruose, pasak V. Šulskio, nėra reikšmingas. Apie tai byloja ir pernykštė jo ir „CBet“ istorija.

„Pernai buvome finaliniame ketverte ir nelabai kas tikėjosi, kad mes pateksime ir į finalą, o ten išretėję duosime kovą „Žalgiriui“. Kai patenki ten, jau yra tik vienerios rungtynės, kurios viską gali nulemti. Kaip matome, toje pačioje Eurolygoje autsaideriai per vienerias rungtynes gali nugalėti favoritą.

Finalo ketvertas vyks „Žalgirio“ arenoje, bus tikrai įspūdingas renginys. Emocijos užplūsta, fanai, atmosfera būna neįtikėtina, kaip viską sukuria organizatoriai. Manau, kad tikrai yra potencialo. Kaip ir minėjau, jei būna tavo diena, pataikysi tritaškius, kita komanda nesusitvarkys su nervais... Yra galimybė nustebinti varžovą, kad ir kuri komanda pateks į finalo ketvertą“, – nei vienos ekipos nenurašė krepšininkas.

Taip pat V. Šulskis apžvelgė ir likusias tris poras. Vilniaus ir Utenos komandų serijoje, kurioje sostinės krepšininkai turi solidų 12 taškų rezervą, jis dar nededa taško, nors Oliverio Kostičiaus vyrų laukia itin sunki užduotis.

„Šansų yra, bet reikia „Ryto“ greitą puolimą, tritaškius ir antrus šansus sutvarkyti. Utenoje tikrai yra talento, kuris gali nulemti rungtynes. 12 taškų yra solidi persvara. Dar žinant „Jeep“ areną, atmosfera būna užkuriama nevaikiška. Tikiuosi, kad Utenos žaidėjai susigyvens su ta atmosfera ir duos kovą. Svarbiausia nepasiduoti pirmus du kėlinius ir po to jau bandyti padaryti šturmą. Aš tikiu, kad jie galėtų laimėti, bet nebus lengva“, – klasikine tapusią porą apžvelgė ketverius metus Utenoje rungtyniavęs krepšininkas.

Nepaisant pirmajame mače „Neptūno“ iškovoto 2 taškų pranašumo, V. Šulskis vietą finalo ketverte numato panevėžiečiams.

„Tie 2 taškai beveik nieko nereiškia. Jie žais namuose, savoje arenoje. Komanda surinkta solidi. Pagyros panevėžiečių vadovams. Dauguma žaidėjų yra solidūs lietuviai. Aišku, šiemet juos kankina traumos ir jie nepagauna gero ritmo. Smagu matyti tiek vienos, tiek kitos komandos jaunuosius talentus – Sirvydį ir Tubelį.

Manau, kad „7bet-Lietkabelis“ su savo kibia gynyba, su Nenado Čanako sistema turėtų iškovoti pergalę ir patekti tolyn. Mano galvoje jie yra favoritai, tuo labiau, kad žais namie“, – prognozę pateikė pašnekovas.

Jokios intrigos V. Šulskis jau neįžvelgia paskutinėje, „Žalgirio“ ir „Wolves“, poroje. Pasak jo, dabartinės sportinės formos „Vilkams“ gali būti pernelyg sunku kovoti dėl pergalės bent minimaliu skirtumu.

„Žalgiris“ bus po Eurolygos, pailsėję vieną dieną, bet „Žalgiris“ yra „Žalgiris“. 19 taškų... Be klausimų, kad jie pateks. O dėl pergalės – nežinau, pagal dabartinį „Wolves“ žaidimą ir psichologinę būseną, bus labai sunku. Žais Kaune, nematau didelių galimybių pergalei“, – pokalbį užbaigė V. Šulskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją