Pirmadienį vakare prie mūsų komandos prisijungė iš 20-mečių Europos čempionato sugrįžusios Simona Dobrovolskytė, Greta Tamašauskaitė, Laura Želnytė, Ieva Kazlauskaitė ir Justina Matuzonytė. Kartu su jomis pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės aprangą vilkės Justina Kraujūnaitė, Austėja Širšinaitytė, Akvilė Vitunskaitė, Evelina Mauraitė, Roberta Mizgerytė ir Dalia Belickaitė.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionate išsiskirs amžiumi, nes mūsų komandoje 19-metės yra tik visos penkios po 20-mečių čempionato prisijungusios žaidėjos. R. Mizgerytė, E. Mauraitė, J. Kraujūnaitė ir A. Širšinaitytė jaunesnės metais, o D. Belickaitė, D. Šarauskaitė ir A. Vitunskaitė - net dvejais.

Pasaulio 19-mečių merginų čempionatas liepos 18-28 dienomis vyks Panevėžyje ir Klaipėdoje. Lietuvos krepšininkės pirmojo ir antrojo etapo mačus žais Panevėžyje. Aukštaitijos sostinės krepšinio gerbėjai savo mieste taip pat galės išvysti rungtyniaujančias JAV, Prancūzijos, Olandijos, Kanados, Kinijos, Senegalo ir Malio komandas. Klaipėdoje grumsis Rusijos, Serbijos, Brazilijos, Korėjos, Australijos, Ispanijos, Argentinos ir Japonijos ekipos.

Lietuvos rinktinė pirmąsias rungtynes liepos 18 dieną 18 val. žais su pasaulio čempionių titulą ginančiomis amerikietėmis. Liepos 19-ąją laukia mačas su Malio rinktine, o liepos 20-ąją - su Kinijos.

Įėjimas į visas rungtynes Panevėžyje - nemokamas.

Plačiau apie Lietuvos rinktinės pasirengimą, naujų žaidėjų prisijungimą žiūrėkite vaizdo reportaže: