Vos prisijungusi prie Marijampolės komandos, I. Šalkauskė tapo viena svarbiausių žaidėjų ir per vieną su puse sezono „Sūduvai“ padėjo du kartus tapti LMKL sidabro medalių laimėtojomis ir kartą Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vicečempionėmis.

2014-2015 metų sezone I. Šalkauskė buvo rezultatyviausia „Sūduvos“ komandos žaidėja ir per 33 LMKL čempionato rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 15,5 taško (trečias rezultatas visoje lygoje) ir atkovodavo po 6,8 atšokusio kamuolio.

Pati I. Šalkauskė negailėjo gerų žodžių „Sūduvos“ komandai ir teigė, jog jaučia vadovybės palaikymą bei tiki šviesiu ateinančiu sezonu.

– „Sūduvoje“ žaisi trečią sezoną iš eilės. Kas paskatino dar kartą pasilikti Suvalkijoje?

– Aplinka - miestas, poilsio zonos. Taip pat komanda, kurioje bus žaidėjų su kuriomis jau trečią sezoną bendrausime, o su naujomis žaidėjomis tikrai rasim bendrą kalbą.

– Kodėl būtent „Sūduvos“ komanda?

– Yra žmonės, kurie man padeda už aikštelės ribų, kurie rūpinasi mano vaikais. Taip pat „Sūduvos“ klubas daro viską, kad žaidėjos jaustųsi patogiai. Gera komanda, santykiai ir bendravimas.

– Atėjimas į „Sūduvą“ 2013-2014 metų sezone davė didžiulę paspirtį komandai kovoti dėl medalių. 2014-2015 metų sezone iškovotas antras LMKL sidabro medalis iš eilės. Ko galima tikėtis iš ateinančio sezono?

– Pastarieji treji metai man buvo kaip paskutiniai - per vasarą pailsiu ir vėl bėgu į aikštelę. Aš tiesiog jaučiu, kad kraujyje bėga ne kraujas, o rieda krepšinio kamuoliukai. Krepšinis yra komandinis žaidimas. Paprasčiausiai mes žaidėme kaip komanda. Pirmas sezonas „Sūduvos“ komandoje man asmeniškai buvo ne pats geriausias. Visgi, komanda, administracija ir rėmėjai tikėjo manimi, kitaip tikrai nekviestų žaisti dar ir trečią sezoną iš eilės. Kai pradėjau savo profesionalės karjerą Lietuvoje, su „Telekomo“ komanda iškovojame aukso medalius. Norėčiau būtent tokių medalių „Sūduvos“ komandai, rėmėjams bei Marijampolės miestui.

– Kaip vertini tą pusantro sezono, kurį praleidai „Sūduvos“ komandoje?

– Vertinu teigiamai. Puiki galimybė pažinti komandą dar geriau bei suprasti žaidėjas aikštelėje.

– „Sūduvoje“- penki nauji veidai. (Skadaitė, Svarytė, Šurkusa, Gabalytė irTamašauskaitė). Kaip gerai pažįsti šias krepšininkes ir ko galima iš jų tikėtis?

– Su kai kuriomis žaidėjomis teko bendrauti, su kitomis ne, tačiau ateinantis sezonas viską parodys.

– Kas 2015-2016 metų sezone bus keturios stipriausios LMKL komandos?

– Kas bus stipriausios niekas nesužinos, tol kol neprasidės trečias-ketvirtas ratas.

– Lietuvos moterų krepšinio lygoje sužaidei ne vieną sezoną, tačiau esi rungtyniavusi ir užsienyje. Kuo Lietuvos lyga skiriasi nuo užsienio?

– Užsienyje skiriasi finansai klubuose, nes yra didesnės šalys, randa daugiau rėmėjų. Yra labai daug dalykų, kodėl LMKL skiriasi nuo užsienio lygų.

– Tikslas su „Sūduvos“ komanda 2015-2016 metų sezone yra..?

– Aukso medaliai.

Sutartis su „Sūduva“ 2015-2016 metų sezonui turi: treneris Rimvydas Samulėnas, Laura Svarytė, Neringa Skadaitė, Andra Gabalytė, Liga Šurkusa, Greta Tamašauskaitė, Dalia Wydra, Ela Briedytė, Ieva Kazlauskaitė, Sandra Baliutavičiūtė, Ieva Aleksaite, Dovilė Saurazaitė ir Iveta Šalkauskė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją