Tinklalapiui BasketNews K. Maksvytis prisipažino, jog derinti darbą Kauno klube ir Lietuvos rinktinėje ypač sunku: per metus daugiau nei 100 rungtynių, kuriose reikia laimėti.

Anot stratego, to krūvio greičiausiai jis ir neatlaikė, tačiau nesigaili priėmęs sprendimą vadovauti „Žalgiriui“.

„Per beveik dvejus metus pajutau stiprų „Žalgirio“ bendrystės jausmą, patyriau įvairių emocijų ir pasisėmiau neįkainojamos patirties. Norėčiau padėkoti administracijai už suteiktą galimybę, o personalui ir trenerių štabui – už darbą kartu bemiegėmis naktimis.

Ypatingas ačiū „Green White Boys“, kurie palaikė ne tik tada, kai sekėsi, bet kai ir nesisekė. Būtent tokie ir yra tikri fanai. Ačiū žaidėjams už jų išsakytą poziciją. Juk tikri draugai nepalieka vieno bėdoje.

Šitų dalykų nepamiršiu visą savo gyvenimą. Linkiu visiems kuo daugiau gerų emocijų, o komandai pergalių. Pailsėsiu, persikrausiu ir grįšiu stipresnis“, – žurnalistui Lukui Malinauskui teigė strategas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris K. Maksvytis „Žalgirio“ komandai vadovavo nuo 2022-ųjų metų balandžio.

Su Kauno klubu 2021/2022 m. sezono finiše iškovojo bronzą, praėjusiame sezone komanda pateko į Eurolygos atkrintamąsias, apgynė Karaliaus Mindaugo taurę ir susigrąžino LKL čempionų titulą.

Kazys Maksvytis

Naujasis „Žalgirio“ vairininkas A. Trinchieri paskutinius trejus metus treniravo Miuncheno „Bayern“ ekipą. Anksčiau jis taip pat treniravo Belgrado „Partizan“, Bambergo „Brose Baskets“, Kazanės UNIKS, keletą Italijos klubų bei Graikijos vyrų krepšinio rinktinę.

Eurolygoje specialistas dirbo aštuonis sezonus, o 2021-aisiais ir 2022-aisiais jo vadovaujamas Miuncheno „Bayern“ pateko į Eurolygos atkrintamąsias, o kartą buvo arti finalinio ketverto.

2014-aisiais italas buvo išrinktas geriausiu Europos taurės treneriu, o titulus iškovojo visose šalyse, kuriose jam teko dirbti.

Sutartis su A.Trinchieri sudaryta iki 2024-2025 m. sezono pabaigos.

Šešis pralaimėjimus iš eilės patyrę žalgiriečiai (5-12) po pirmojo Eurolygos rato lenkia tik dvi komandas ir žygiuoja vos 16-i.

Ši savaitė Eurolygoje – dviguba: antradienį žaliai-balti namuose priims priešpaskutinę lygos ekipą Berlyno ALBA (3-14), o ketvirtadienį svečiuose pas visišką autsaiderį Vilerbano ASVEL (2-15).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)