Rungtynių pradžia mūsiškėms nežadėjo nieko lengvo – pirmas kėlinys buvo pralaimėtas 18:24, o įpusėjus antrajam vis dar atsiliekama 27:30. Vis dėlto lietuvės susikaupė ir pataisė savo reikalus – 40:37.

Visiškai kitoks vaizdas aikštėje po didžiosios pertraukos: kitą bėgį perjungusi Lietuvos rinktinė pusantro ketvirčio laimėjo net 39:13 ir jau praktiškai įsidėjo pergalę į kišenę – 79:50. Likęs laikas tebuvo formalumas, o finalinė sirena užfiksavo galutinį rezultatą 86:64.

Nugalėtojoms Ugnė Sirtautaitė surinko 19, o Viltė Andrunavičiūtė – 18 taškų. 13 taškų pridėjo Rusnė Augustinaitė, 12 – Sintija Aukštikalnytė, 11 – Gerda Raulušaitytė.

Justė Jocytė per 19 minučių pasižymėjo 3 taškais ir 4 rezultatyviais perdavimais.

Egipto komandai net 28 taškus ir 13 atkovotų kamuolių sukaupė Jana Elalfy.

Lietuvos krepšininkės ketvirtfinalyje, kuris bus žaidžiamas penktadienį, susitiks su be kluptelėjimų žygiuojančia viena turnyro favoričių Ispanija.

C grupės finiše apmaudžiai 78:80 japonėms nusileidusios lietuvės liko antros, o egiptietės D grupėje užėmė trečią vietą.

Prieš tai Viliaus Stanišausko auklėtinės 71:45 pranoko Brazilijos atstoves ir 84:66 susitvarkė su Italijos bendraamžėmis.

Planetos čempionate Lietuvos merginų jaunimo rinktinių nebuvo dešimtmetį.

Į šį turnyrą lietuvės pateko pernai Graikijoje tapusios Europos 18-mečių čempionėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją