2008 m. lygos čempionu tapusio vyro paieškas sunkina tai, kad jo ūgis – 211 cm, rašo AP. Tad ir širdies reikia tokios, kuri sugebėtų aprūpinti krauju didelį kūną.

„Liksiu čia, kol sulauksiu širdies. Manoji tapo per silpna“, – AP sakė S. Pollardas.

Jis kenčia nuo genetinės ligos, kurią paveldėjo pusė giminaičių. 2021 m. buvęs krepšininkas pasigavo virusą, kuris ir suaktyvino ligą – dėl šios priežasties širdis per dieną atlikdavo 10 tūkst. dūžių daugiau nei įprastai. Iki tol jis nejautė jokios ligos įtakos kasdieniame gyvenime.

Dėl šios ligos S. Pollardo tėvas mirė būdamas 54-erių. Pačiam S. Pollardui dabar – vos 48-eri.

„Visą gyvenimą žinojau, kad esu aukštas, bet nesulauksiu 80-ies. Atrodo, kad nuolat lipčiau į įkalnę. Gydytojai negali nieko prognozuoti, bet tikisi, kad donoras atsiras artimiausiomis savaitėmis“, – interviu skaudžiai kalbėjo jis.

Buvęs krepšininkas pripažino, kad keista laukti kažkieno kito mirties, norint išsaugoti savo gyvybę.

„Tas žmogus man bus herojus – taip žvelgiu į situaciją. Suprantu, kas turi įvykti, norint man gauti donoro širdį. Susiduriu su sunkiu emocijų mišiniu“, – sakė jis.

S. Pollardas savo pavardę išgirdo 1997 m. NBA naujokų biržoje ir lygoje išbuvo 11 sezonų, per kuriuos pakeitė penkias komandas.

Per savo karjerą kartu žaidė ir su dviem lietuviais – Šarūnu Jasikevičiumi, su kuriuo aikšte dalinosi Indianos „Pacers“ klube ir Žydrūnu Ilgausku, su kuriuo vilkėjo Klivlando „Cavaliers“ marškinėlius.

Per savo karjerą NBA centras vidutiniškai rinko 4,4 taško ir 4,6 atkovoto kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją