Penktadienį M. Kalnietis pirmą kartą gyvenime užfiksavo dvigubą dublį Eurolygoje: 11 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų. Antrasis vienuoliktukas – jo karjeros rekordas.

„Kad 35 metai ir tik pirmas dublis, nėra kuo džiaugtis“, – prunkštelėjo įžaidėjas.

Juokėsi ir jo komandos draugai.

„Ar matėte jūs tą perdavimą varžovui į nugarą tokiu momentu? Žmogus mėgsta rizikuoti ir žaisti su ugnimi“, – šypsojosi Edgaras Ulanovas.

Įpusėjus paskutiniam ketvirčiui ir svečiams mėginant kilti į paskutinį šturmą, M. Kalnietis pamėgino pakartoti savo firminį triuką, kurį kadaise buvo iškrėtęs Ispanijos žvaigždei Ricky Rubio.

Bet Pierria Henry pasirodė gudresnis oponentas.

Ruošdamasis grąžinti kamuolį į žaidimą iš už galinės linijos priešininkų aikštės pusėje, M. Kalnietis pastebėjo, jog „Fenerbahče“ gynėjas nuo jo nusisukęs, ir pamėgino mestelėti kamuolį šiam į nugarą, kad pats galėtų pasižymėti iš po krepšio. Tačiau amerikietis paskutinę akimirką atsigręžė, ir vietoje lengvų taškų M. Kalniečiui buvo įrašyta klaida.

„Gerai, kad paskui pasitaisė tritaškiu“, – įvertino E. Ulanovas.

Tą patį išskyrė ir Jure Zdovcas, paklaustas, kuris rungtynių epizodas jam pačiam patiko labiausiai.

„Man įsiminė Kalniečio klaida ir vėliau sekęs jo metimas, kuris tikrai padėjo neleisti „Fenerbahče“ pavojingai priartėti“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

„Neturėjau taip elgtis, bet čia buvo kaip vaikui su degtukais: taip knieti, taip knieti... Šįkart prisižaidžiau“, – komentavo pats M. Kalnietis.

Laimei, neprisižaidė „Žalgiris“ – turkai buvo nugalėti 86:75.

M. Kalnietis antrąją iš eilės kauniečių pergalę vadino darbine.

„Gynyboje jau žymiai geriau suprantame vieni kitus. Puolime broko daugiau, bet atsiranda apraiškos tokio žaidimo, kokio nori treneris. Tai – didelis jo nuopelnas. Antrą savaitę mūsų treniruotės – daug kokybiškesnės, ir tai atsispindi aikštėje“, – kalbėjo atakų organizatorius.

Penktadienį jis ant parketo praleido daugiausiai laiko komandoje – 28 min. Tiek ilgai šiame sezone M. Kalnietis dar nebuvo žaidęs.

Praeityje kur kas didesnį krūvį gaudavęs veteranas teigia, jog jam ir dabar vis dar lengviau būti naudingam tuomet, kai žaidimo laiko nėra smarkiai ribojamas. Vis dėlto krepšininkas mato ir kitą priežastį, kodėl dvikova su „Fenerbahče“ jam buvo kol kas geriausia šiame sezone.

„Amžius nėra pagrindinė problema. Turbūt mano silpnybė yra tai, kad kartais pasimetu tarp vaidmenų komandoje. Bet pasikalbėjau ir su klubo vadovais, ir su treneriu – jie sakė atsipalaiduoti, negalvoti, kiek laiko žaisiu. Šiandien pavyko nusimesti tą kvailą psichologinę naštą, negalvoti per daug.

Pagaliau jaučiuosi labiau panašus į save. Aišku, visos rungtynės nebus tokios, bet pagaliau jaučiu, kad kontroliuoju komandą. Atsirado ryšys su treneriu, suprantu, ko jis iš manęs nori, ir tai įžaidėjui svarbiausia“, – samprotavo gynėjas.

Penktadienį išties jau buvo matyti, kaip veikti pradeda J. Zdovco į Lietuvą atsivežti komandinio žaidimo klijai.

Kad ir kaip buksuotų „Fenerbahče“, žvaigždžių šiai komandai netrūksta, tad laimėję kauniečiai turėjo bent jau patys įsitikinti tebeturintys ką veikti jiems iki tol negailestingoje Eurolygoje.

Vis dėlto Delfi paklaustas, ar „Žalgiris“ susigrąžino varžovų pagarbą, kaip išvakarėse pageidavo klubo direktorius Paulius Motiejūnas, M. Kalnietis stengėsi išlikti kuklus.

„Akivaizdu, kad po truputį lipame į viršų, bet nesinori mėtytis epitetais. Esame labai toli nuo gerų rezultatų, nesvajojame toli į priekį.

Mėgstu pabrėžti, kad po pralaimėjimų neiname į Nemuną skandintis. Lygiai taip pat po šių pergalių neisime į rotušės balkoną švęsti. Rūbinėje, aišku, smagiau, bet euforijos nėra, nes tik disciplinuotai ir kantriai ardami treniruotėse galime tokias darbines pergales išsitraukti“, – pažymėjo krepšininkas.

„Žalgiris“ penktadienį rungtyniavo be koronavirusu užsikrėtusio puolėjo Nielso Giffey bei traumuotų aukštaūgių Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o. Eurolygoje dar neregistruotas ir ketvirtadienį ekipą papildęs puolėjas Regimantas Miniotas. Svečių gretose taip pat buvo spragų: dėl traumų mačą praleido puolėjai Dyshawnas Pierre'as bei Danilo Barthelis.

Per visą istoriją komandos susigrūmė 29-ą kartą: „Žalgirio“ sąskaitoje dabar 12 pergalių, „Fenerbahče“ – 17.

Po savaitės kauniečiai aplankys „Barcelona“ atstovaujančius senus pažįstamus su Šarūnu Jasikevičiumi priešakyje, o „Fenerbahče“ Stambulo derbyje namuose stos į kovą su titulą ginančiu „Anadolu Efes“.
Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)