Šį kartą praėjusių metų finalininkai – „Sabonio KC-Selteka“ ir „Š. Marčiulionio KA I-Čili“ susitiko jau pusfinalyje

Rungtynes geriau pradėjo „saboniukai“, tačiau po dviejų kėlinių švieslentė rodė lygų rezultatą. Po ilgosios pertraukos iniciatyvą perėmė „marčiulioniukai“, kurie pabėgo į priekį dviženkliu taškų skirtumu. Sabonio centro auklėtiniai sugebėjo sugrįžti į žaidimą ir perkelti kovą į pratęsimą, nes 40 minučių žaidimo, išsiaiškinti kas keliauja į finalą, šioms dviems komandoms neužteko. Pratęsime kova vyko taškas į tašką ir nugalėtojas sprendėsi tik paskutinėmis sekundėmis. Pergalę 88:87 išplėšė vilniečiai.

Šios rungtynės prilygo finalui, nes jame grūmėsi dvi elitinės Lietuvos krepšinio mokyklos.

Bronziniame finale „saboniukai“ sugebėjo atsigauti po labai įtemptų pusfinalio rungtynių ir užtikrintai įveikė kitą Vilniaus komandą – „Vilniaus KM I“ rezultatu 77:60 bei sezoną užbaigė su bronzos medaliais ant kaklo.

„Manijos Moksleivių krepšinio lygoje“ savo čempionus išsiaiškino ir aštuoniolikmečiai. Savaitgalį Mykolo Romerio universiteto salėje vykusiame Jaunių vaikinų A (gim. 1997 m.) krepšinio čempionate triumfavo Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos komanda. Vilniečiai titulą iškovojo antrus metus iš eilės.

Finale „marčiulioniukai“ svečius į nokdauną pasiuntė jau pirmame kėlinyje, kurio metu susikrovė 20 taškų pranašumą (36:16). Tačiau V. Knašiaus krepšinio mokyklos komanda nežadėjo pasiduoti ir daugiausiai klaipėdiečio Lauryno Beliausko pastangomis sumažino atsilikimą iki 7 taškų (47:54). Trečiame kėlinyje žaidimas vėl išsilygino ir geriau atkarpą sužaisdavo tiek viena, tiek kita komanda. Vis tik paskutinę minutę klaipėdiečiai sumažino atsilikimą iki 70:73. Ketvirčio kėlinio pradžioje pajūrio krepšininkai išlygino rezultatą, tačiau netrukus Š. Marčiulionio KA krepšininkai vėl nutolo. Viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis, kur sėkmingiau puolime žaidę vilniečiai išsaugojo pranašumą ir laimėjo 96:86.

Nugalėtojų gretose Martynas Maskolaitis pelnė 24 taškus ir atkovojo 11 kamuolių, Jokūbas Švambaris įmetė 21 tašką ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, o Arnas Beručka pridėjo 15 taškų.

V. Knašiaus KM komandoje Laurynas Beliauskas ir Arūnas Mikalauskas surinko po 23 taškus, Matas Andruškevičius – 20 taškų.

Į simbolinį 18-mečių žaidėjų penketuką pateko komandos lyderis – Mykolas Dieninis, kuris ne kartą šiame sezone tempė „Sabonio KC-Selteka“ komandą į priekį. Likę penketo nariai: Martynas Maskolaitis ir Arnas Beručka (abu iš Š.Marčiulionio KA), Laurynas Beliauskas (V. Knašiaus KM) ir Evaldas Daunys (Vilniaus KM).

Jaunių vaikinų A čempionato žaidėjų pagrindu sudaryta rinktinė šią vasarą dalyvaus Europos pirmenybėse Graikijoje.

Iš EYBL superfinalo varžybų „Sabonio KC-Arx Reklama“ grįžo su sidabru

Praėjusiais metais „Sabonio KC-Arx Reklama“ komanda nevyko į svarbiausias Šiaurės Europos jaunimo krepšinio lygos (EYBL) varžybas, dėl įtempto varžybų grafiko, tačiau šiemet nusprendė eiti iki galo.

Antrus metus iš eilės šios amžiaus grupės superfinalo varžybos buvo patikėtos rengti „BC Chekhovskyi Yastrebi“ klubui, kuris pernai liko antras, tad šiemet dėjo visas pastangas, kad ištaisytų situaciją ir padarytų šventę savo miestui.

„Saboniukai“ sėkmingai rungtyniavo visose rungtynėse ir nukeliavo iki finalo, kur susitiko su šeimininkais ir... šį kartą nesugadino vietiniams nuotaikos. Pralaimėję kovą dėl atšokusių kamuolių po savo krepšiu, trenerio Ramūno Juškos auklėtiniai turėjo susitaikyti su antrąja vieta.

Visų žaistų rungtynių rezultatai:

ketvirtfinalis

„Sabonis BC“ 83:53 BC BMS

(J. Daugėla 18 tšk., J. Sakalauskas 13 tšk.).

pusfinalis

„Sabonis BC“ 86:57 Alytus SRC

(I. Sargiūnas 19 tšk., J. Sakalauskas 18 tšk.).

finalas

„Sabonis BC“ 68:80 „BC Chekhovskyi Yastrebi“

(M. Valinskas 20 tšk., B. Bagdonavičius 14 tšk.).

Tradiciškai nė vienas geriausių žaidėjų penketukas, neapsieina be Sabonio centro auklėtinių. EYBL superfinalinio turo geriausiu komandos žaidėju buvo pripažintas komandos kapitonas Marius Valinskas, o į simbolinį turnyro penketuką pateko vienas iš perspektyviausių šešiolikmečių žaidėjų Lietuvoje – Ignas Sargiūnas.

„Sabonio KC – Arx Reklama“ komandai šis sezonas EYBL čempionate buvo išties labai įspūdingas. Iš 18 žaistų susitikimų, „saboniukai“ laimėjo 17 ir tik vieną kartą paliko aikštelę nuleistomis galvomis. Pavydėtinas rezultatas.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)