„Žalgiris“ pasiekė revanšą už pirmame ture patirtą nesėkmę 82:86 ir aplenkė turkus turnyrinėje lentelėje, pakildamas į 15-ą poziciją.

34 taškai per kėlinį ir 58 taškai per pirmą mačo pusę – šio sezono „Žalgirio“ rekordai.

„Žalgirį“ į pergalę vedė Laurynas Birutis, pakartojęs karjeros rezultatyvumo rekordą Eurolygoje. Centras per beveik 24 minutes pelnė 18 taškų (7/8 dvit., 4/6 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus.

Po 13 taškų pridėjo Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir Brady Manekas.

Kovą dėl kamuolių kauniečiai laimėjo net 40:26 ir išdalino 27 rezultatyvius perdavimus.

„Žalgiris“ susitikime nė karto neatsiliko nuo varžovų. Mačą kauniečiai pradėjo aštuoniais taškais be atsako, o po pirmo kėlinio triuškino varžovus 34:14.

Sužaidus vos 14 minučių žalgiriečiai varžovus jau traiškė 46:16. „Anadolu Efes“ bandė grąžinti intrigą – laimėjo atkarpą 12:0 ir kiek pritildė „Žalgirio“ areną, bet šią vėl užkūrė Brady Maneko ir Tomo Dimšos tritaškiai, vėl nutolinę šeimininkus 52:28.

Antroje mačo pusėje jokia intriga net nekvepėjo ir „Žalgiris“ įsirašė užtikrintą pergalę.

„Žalgiris“ nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų prieš „Anadolu Efes“ seriją – paskutinį kartą prieš šį klubą Lietuvos čempionai buvo laimėję dar 2020 m.

Tai buvo 28-asis Eurolygos mačas iš eilės, į kurį „Žalgirio“ arenoje visi bilietai buvo parduoti. Šis skaičius netrukus augs iki 30, nes bilietų nebėra ir į penktadienį vyksiančias rungtynes su Atėnų „Panathinaikos“ bei kovo 1 d. susitikimą su Pirėjo „Olympiacos“.

„Žalgiris“: L. Birutis 18 (7 atk. kam.), R. Šmitas, B. Manekas ir E. Ulanovas po 13, T. Dimša 11, A. Butkevičius 9, K. Evansas 8, K. Hayesas ir D. Giedraitis po 4, E. Sumneris 3, D. Lavrinoviičus ir L. Lekavičius po 0.

„Anadolu Efes“: W. Clyburnas 19, D. Thompsonas 17, Sh. Larkinas ir T. Pleissas po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)