ČLKL atidarymo šventėje be gausaus krepšinio netrūko ir kultūrinių aspektų: savo pasirodymais žiūrovus linksmino „Dance Duo“ šokėjai, dainininkė Rasa Zubreckaitė, jaunieji „Lituanicos“ krepšininkai, visus krepšinio aistruolius sveikino vėlgi į ČLKL vadovo postą sugrįžęs krepšinio lygos įkūrėjas Aurimas Matulevičius bei kunigas Jaunius Kelpša.

Čikagos krepšininkus bei jų gerbėjus taip pat pamalonino LR Seimo pirmininkė Janina Degutienė bei LR Ambasadadorius JAV Žygimantas Pavilonis, atsiuntę savo sveikinimus.

ČLKL sezono atidarymo dieną sužaistos net septynerios rungtynės.
Pirmi jubiliejinį ČLKL čempionatą pradėjo „Lietkabelio“ ir „Lietavos“ krepšininkai. Jų susitikimą rezultatu 63:50 laimėjo panevėžiečiai.

Pirma pergale taip pat džiaugėsi ir jauniausia ČLKL komanda „Prima-Lituanica“, kuri po įtemptos kovos, rezultatu 51:49 palaužė „Švyturio“ krepšininkus. Antrajam vakaro susitikimui jauniesiems „Prima-Lituanica“ krepšininkams jau pristigo jėgų ir jie 44:52 nusileido taip pat antras rungtynes per tą patį vakarą žaidusiai „Lietavos“ komandai.

Čikagos lietuvių krepšinio lygos rungtynės

Įtemptos kovos netrūko ir principinėje „Žemaitijos“ ir „Aukštaitijos“ komandų dvikovoje. Čia 63:59 stipresni buvo ČLKL Iššūkio taurės nugalėtojai aukštaičiai.

Pirmą pergalę į savo sąskaitą įsirašė triskart ČLKL čempionai „Radviliškio krepšininkai, kurie rezultatu 66:58 nugalėjo prieš šį sezoną gerokai savo veidą pakeitusią „Stumbro“ komandą.

Dukart ČLKL čempionai „Kunigaikščių“ krepšininkai, pirmose čempionato rungtynėse rungtyniaudami su smarkiai atsinaujinusia „Atleto“ komanda, aikštelėje neturėjo didesnių problemų ir varžovus nugalėjo rezultatu - 79:58.

Paskutinėse 10-o ČLKL sezono pirmo turo rungtynėse „Lokių krepšininkai rezultatu 62:51 nugalėjo patyrusiais krepšininkais apsiginklavusią lygos debiutantę „Žalgiris 35“ komandą.

Jubiliejinio ČLKL sezono rungtynės Pasaulio lietuvių centre Lemonte iki gegužės mėnesio bus žaidžiamos kiekvieną šeštadienį. I rato varžybose visos 13 komandų žais vienoje grupėje, o nuo II etapo skils į dvi grupes: stipriausių komandų grupėje dėl ČLKL medalių rungtyniaus 1-6 vietas užėmusios komandos, o likusios 6 komandos (7-13 vietos) kovos dėl Iššūkio taurės.