Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje varžovams nusileido 82:86 (14:13, 12:25, 20:13, 28:23, 8:12).

Tai jau trečia iš eilės „Žalgirio“ nesėkmė Eurolygoje, po kurios Lietuvos čempionai pirmą kartą šiame sezone fiksuoja neigiamą pergalių ir pralaimėjimų balansą.

„Anadolu Efes“ – itin nepalankus varžovas „Žalgiriui“, tai buvo jau šeštasis iš eilės kauniečių pralaimėjimas šiam klubui.

Paskutinį kartą „Žalgiris“ jį įveikė dar 2020 m. sezono pradžioje, kai namie triumfavo 89:73. Jeigu žvelgtume į tai, kada „Žalgiris“ įveikė „Anadolu Efes“ jų tvirtovėje, pamatytume dar niūresnę statistiką – tektų grįžti penkerius metus atgal, 2018 m. sezono pradžią (93:79).

„Nieko nekeisčiau pratęsime. Pakeisčiau antrą kėlinį, kai praradome mačo kontrolę. Turėjome tris gerus kėlinius, o vienas blogas kėlinys mums kainavo šias rungtynes“, – po mačo sakė K. Maksvytis.

Žalgiriečius į pergalę šį kartą tempti bandė Keenanas Evansas, surinkęs 20 taškų (4/6 dvit., 3/6 trit., 3/4 baud.), iš kurių 15 – per ketvirtą kėlinį.

Rolandas Šmitas pridėjo 16, Tomas Dimša 15 taškų.

„Žalgiris“ pakiliai pradėjo susitikimą ir po T. Dimšos dvitaškio pirmavo 14:6, tačiau tada krito į duobę. Varžovai spurtavo 19:2, o netrukus susikrovė dviženklį pranašumą 36:23.

Po pertraukos šeimininkai startavo dviem tritaškiais ir turėjo rekordinį pranašumą (44:26), bet „Žalgiris“ iš kovos nepasitraukė. Po penkių iš eilės T. Dimšos taškų ir Brady Maneko tritaškio kėlinio pabaigoje pavyko atsidurti netoli varžovų – 46:51.

Lemiamo ketvirčio pradžioje „Anadolu Efes“ atrodė pasimetusi – užsidirbo dvi pražangas puolime, o žalgiriečiai atsakę T. Dimšos ir Arno Butkevičiaus tritaškiais po labai ilgos pertraukos vėl pirmavo 54:53.

Tačiau gera banga kauniečiai nepasinaudojo – netrukus Willas Clyburnas pataikė tritaškį nuo lentos, o užsikūrę šeimininkai per dvi minutes surinko devynis taškus be atsako ir vėl pabėgo 62:54.

Tačiau „Žalgiris“ ir vėl prisikėlė – po T. Dimšos ir dviejų K. Evanso tritaškių kirpo atsilikimą iki dviejų taškų (70:72).

K. Evansas tęsė savo lyderystę ir dvitaškiu išlygino rezultatą – 74:74. Shane’o Larkino tritaškis paskutinę sekundę buvo netikslus ir komandos keliavo žaisti pratęsimo.

Prasidėjus paskutinei šio minutei E. Ulanovas išlygino rezultatą, bet netrukus dvitaškiu atsakė Ante Žižičius (84:82). K. Evanso tritaškis tikslo nepasiekė, o kitoje aikštės pusėje Sh. Larkinas pridėjo dvitaškį, padidino turkų atotrūkį iki 4 taškų ir paliko vos 9 sekundes, per kurias „Žalgiris“ jau neišsigelbėjo.

Sekmadienį „Žalgirio“ vėl laukia viešnagė „Avia Solutions Group“ arenoje ir LKL mačas su Vilniaus „Wolves“, o kitą savaitę – dvigubas Eurolygos iššūkis: trečiadienį pasimatymas svečiuose su Atėnų „Panathinaikos“ ir Mariumi Grigoniu, o penktadienį – rungtynės namuose su Miuncheno „Bayern“.

„Anadolu Efes“: Willas Clyburnas 20, Dariusas Thompsonas 17, Shane’as Larkinas 14, Derekas Willisas ir Tyrique’as Jonesas po 11.

„Žalgiris“: Keenanas Evansas 20, Rolandas Šmitas 16, Tomas Dimša 15, Kevarriusas Hayesas 13, Brady Manekas 6, Edgaras Ulanovas 4, Arnas Butkevičius ir Dovydas Giedraitis po 3, Laurynas Birutis 2, Nazas Mitrou-Longas ir Lukas Lekavičius po 0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)