Įpusėjus mačui, klaipėdiečiai pirmavo 40:38, bet po trijų kėlinių jau „Besiktas“ turėjo 6 taškų pranašumą (58:52). Ketvirtajame kėlinyje svečiams nepavyko persverti rezultato savo naudai.

„Negalima teisintis, bet pritrūkome dviejų traumas patyrusių žaidėjų – Lorenzo Williamso ir Laimono Kisieliaus.

Visgi, tai vieni mūsų pagrindinių žaidėjų. Ypač buvo sudėtinga be L. Williamso įžaisti kamuolį prieš agresyvią varžovų gynybą.

Gavosi toks gana chaotiškas puolimas. Be to, ypač daug taškų praleidome po savo klaidų, o antroje mačo pusėje nesulaikėme greitų varžovų atakų.

Kas stebi mūsų rungtynes, žino, kad mes labai priklausomi nuo Lorenzo Williamso. Kai jo nėra, kyla problemos.

Nesužaidė nei Paulius Dambrauskas, nei jį bandęs pakeisti organizuojant žaidimą Laurynas Bieliauskas. Tai, manau, ir yra pagrindinė pralaimėjimo priežastis“, – po nesėkmės kalbėjo K. Maksvytis.

Iki rungtynių pabaigos likus maždaug pusei minutės „Neptūno“ strategai ėmė reikšti priekaištus rungtynių sekretoriatui, o vienas arbitrų griežtai įspėjo klubo sporto direktorių D. Zavacką apsiraminti ir atsisėsti į savo vietą, kai šis nesiliovė diskutavęs su sekretoriato darbuotojais.

Tokį „Npetūno“ atstovų nepasitenkinimą išprovokavo sekretoriato klaida fiksuojant komandines pražangas.

„Iš pradžių parodė, kad jau turime penkias komandines baudas, vėliau pasidarė tik trys. Reikės peržiūrėti, ar tai netyčinė sekretoriato klaida ar tyčia taip padaryta“, – paaiškino K. Maksvytis.

Po mačo „Neptūno“ rūbinėje strategas nevengė kelti balso: ypač audringas moralas truko gerą minutę.

„Laimi ir pralaimi komanda, nesinori kažko išskirti. Tai tokios rungtynės, kuriose galėjome stipriai pagerinti savo šansus kovoti dėl atkrintamųjų ir kartu sumaišyti kortas „Besiktaš“ ekipai.

Bet tikrai kaip komanda nesužaidėme gerai, nesunku suskaičiuoti ant rankos pirštų, kas šiandien pasirodė kiek geriau.

Pritrūkome charakterio, tai esminis dalykas, kurį vyrams pasakiau po rungtynių.

Vienas pozityvus dalykas tas, kad bent pralaimėjome mažesniu skirtumu, nei buvome laimėję namuose“, – guodėsi „Neptūno“ strategas.

Anot stratego, traumą patyrus L. Kisieliui, atrodė, kad jam tik paprastas raumenų spazmas, tačiau gali būti ir plyšęs raumuo. Analogiška situacija ir su L. Williamsu.

Pirmojo rato rungtynėse klaipėdiečiai namuose Turkijos klubą nugalėjo 78:63.

Klaipėdos klubas D grupėje užima ketvirtąją vietą, o Stambulo komanda yra penkta.

Kitas rungtynes „Neptūnas“ žais kitų metų sausio 9 dieną namuose su Ostendės „Filou Oostende“ (Belgija) ekipa.

D grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmestų/ praleistų taškų santykis, taškai turnyre):

1.Virtus Bologna8718915
2.ASP Promitheas9631015
3.BC Neptūnas945-313
4.Strasbourg8531613
5.Besiktas945-1813
6.Bayreuth8444112
7.Oostende835-5811
8.Union Olimpija918-7710



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)