Žvėriškai žaidęs R. Westbrookas tempė Oklahomos „Thunder“ į pergalę San Antonijuje (95:91) ir pusfinalio serijoje svečius išvedė į priekį 3-2, tačiau mačo baigtis galėjo būti ir kitokia, jei iki mačo pabaigos likus žaisti 9,3 sek. arbitrai būtų fiksavę akivaizdžią pražangą.

Tuo metu „Spurs“ atsiliko 1 tašku ir privalėjo pažeisti taisykles tikėdamiesi, kad varžovas nepataikys baudos metimų. Nors K. Leonardas ir suspėjo pagauti R. Wesbtrooką, arbitrams tai buvo nė motais – „Thunder“ lyderis prasiveržė po krepšiu, pelnė du taškus su pražanga (tada ji jau buvo užfiksuota), realizavo baudos metimą ir galutinai nulėmė mačo baigtį.

„Spurs“ treneris Greggas Popovichius po susitikimo pareiškė, kad teisėjai nefiksavo absoliučiai aiškios pražangos.

„Nugalėtojai nebuvo aiškūs iki paskutinių sekundžių, o viską nulėmė smulkūs epizodai. Kaip ir tas, kuomet K. Leonardas prasižengė prieš R. Westbrooką. Tai buvo visiškai akivaizdu, tačiau teisėjai kažkodėl nereagavo. Gaila, tačiau toks tas krepšinis ir taip nutinka ne mums vieniems“, – konstatavo jis.

Pažymėtina, kad San Antonijaus atstovai į arbitrų darbą apeliuoti turi teisės nebe pirmą sykį šioje serijoje. Visiems ypač įstrigo epizodas, kuomet ankstesnėse serijos rungtynėse Dionas Waitersas į krūtinę šiurkščiai pastūmė Manu Ginobili, tačiau teisėjai pražangos kažkodėl neįžvelgė.

Tąsyk pati NBA lyga pripažino, kad minėtasis epizodas, kaip ir keli kiti, arbitrų turėjo būti vertinamas pražanga.

„Nieko tokio. Serijoje žaidžiame iki keturių, o ne iki trijų pergalių. Taip kad viskas dar priešakyje. Mes ginklų tikrai nesudedame, o jeigu komandą kažkas nurašo – tai jau jų problemos“, – teigė G. Popovichius.

Šeštosios ir galbūt lemiamos serijos iki keturių pergalių rungtynės bus žaidžiamos Oklahomoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)