„Tai buvo labai įspūdingas ir nuotaikingas renginys, kuris patiko ir dalyviams, ir žiūrovams. Aikštėje vyko bekompromisė kova, tačiau visi dalyviai elgėsi džentelmeniškai ir sumanydavo net įvairių šou elementų“.

Taip sakė „Sprite“ talentų kovų koordinatorius Mindaugas Gobikas.

Pasak jo, buvo tokių atvejų, kai baigiantis kovai aiškiai pralaimintis vaikinas padėdavo varžovui įspūdingai įdėti į krepšį, tuo pralinksmindamas žiūrovus.

Varžybų dalyviai buvo suskirstyti į tris amžiaus grupes – 16-17 m., 14-15 m. ir 12-13 m. Druskininkuose žaidė žinomo krepšininko Tomo Pačėso sūnus, buvusios Lietuvos rinktinės narės Ligitos Kinkevičienės ir naujojo „Lietuvos ryto“ trenerio Virginijaus Šeškaus dukros.

Beje, Rebeka Kinkevičiūtė ir Kamilė Šeškutė laimėjo savo amžiaus kovas ir keliaus į finalą, kuris rugpjūčio 10 d. vyks Palangoje.

Apdovanojimus krepšininkams ir krepšininkėms, taip pat dėjimo konkurso nugalėtojams, teikė Lietuvos rezervinės rinktinės krepšininkai Vytenis Čižauskas bei Edgaras Ulanovas ir vyr. treneris Dainius Adomaitis. Dar trys rezervinės rinktinės krepšininkai Mindaugas Kupšas, Eimantas Bendžius ir Žygimantas Janavičius turnyro pertraukos metu drauge su jaunaisiais krepšininkais dalyvavo smagiose metimų varžybose.
„Sprite“ talentų kovos prasidėjo nuotaikingu etapu Druskininkuose

Dėjimo konkursą Druskininkuose laimėjo Sostinės krepšinio mokyklos treneris Žydrūnas Kuodis, įdėjęs per du vaikinus.

Žiūrovai galėjo ne tik aistringai sirgti už jaunuosius krepšininkus, bet ir stebėti, kaip gimsta unikalus grafitis, nusifotografuoti su natūralaus dydžio Donato Motiejūno, LeBrono Jameso ir Muggsy Bogueso atvaizdais.

Visi „Sprite“ talentų kovų dalyviai Druskininkuose, kaip ir kituose miestuose, gavo po dvipusę krepšinio aprangą, kurios vertė yra apie 80 litų, ir po krepšinio kamuolį, kuris parduotuvėje kainuoja apie 50 litų. Keturi geriausi savo amžiaus grupės krepšininkai galės kovoti dėl pagrindinių prizų – 17 tūkst. litų stipendijos ir kelionės į NBA rungtynes.

Didžiulę stipendiją gaus vienas absoliutus turnyro nugalėtojas, o finalo laimėtojams užėmusiems 1-ąją vietą kiekvienoje amžiaus ir vaikinų bei merginų grupėje (šeši laimėtojai) bus skirta: kelionė į 2014–2015 metų NBA sezono rungtynes (po vieną kiekvienam laimėtojui); „Sprite“ talentų kovos 2014“ taurės; Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės ekipiruotės komplektas (sportinis krepšys, bateliai, kostiumas, sportinė apranga ir t. t.); bilietai į draugiškas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes (kiekvienam laimėtojui po 2).

Finale užėmusiems 2-ąją vietą kiekvienoje amžiaus ir vaikinų bei merginų grupėje (šeši laimėtojai), bus skirtas išmanusis telefonas „Samsung“ (po vieną kiekvienam laimėtojui), diplomai, bilietai į draugiškas Lietuvos rinktinės rungtynes.

Artimiausias „Sprite“ talentų kovų etapas – liepos 12 d. Palangoje.

„Sprite“ talentų kova finišuoja rugpjūčio 10 d. finalu taip pat Palangoje. Dalyviai kviečiami registruotis internetu www.sprite.lt. Registracijos kaina – 30 litų. Šįmet pirmąsyk dalyvio mokestį galima sumokėti ne tik SMS žinute, bet ir internetine bankininkyste.

Druskininkų etapo nugalėtojai, patekę į finalą Palangoje:

Merginos I grupė (2002-2001 m.)

1. Rebeka Kinkevičiūtė 11 m. (Marijampolė)
2. Solveiga Sinkevičiūtė 13 m. (Alytus)
3. Gedvilė Savostaitė 12 m. (Alytus)
4. Agnė Lukoševičiūtė 13 m. (Alytus)

Finalas 5:1

Merginos II grupė (2000-1999 m.)

1. Saulė Mikelionytė 14 m. (Alytus)
2. Indrė Kareivaitė 15 m. (Alytus)
3. Vaiva Juškauskaitė 14 m. (Alytus)
4. Gytautė Barzdžiūtė 15 m. (Alytus)

Finalas 4:2

Merginos III grupė (1998-1997 m.)

1. Kamilė Šeškutė 15 m. (Prienai)
2. Rugilė Četkauskaitė 16 m. (Panevėžys)
3. Smiltė Petronytė 15 m. (Kaunas)
4. Indrėja Rimdžiūtė 16 m. (Vilnius)

Finalas 3:2

Vaikinai I grupė (2002-2001 m.)

1. Ignas Lekštys 12 m. (Vilnius(
2. Elvinas Nejus 12 m. (Kazlų Rūdos sav. Plutiškių km.)
3. Haroldas Ratkevičius 11 m. (Alytus(
4. Tomas Zubrys 12 m. (Vilnius) (dėl traumos negalėjo tęsti varžybų)

Finalas 7:1

Vaikinai II grupė (2000-1999 m.)

1. Grantas Vasiliauskas 15 m. (Alytus)
2. Justinas Švedas 14 m. (Alytus)
3. Martynas Pocevičius 14 m. (Alytus)
4. Laurynas Balkūnas 14 m. (Varėna)

Finalas 8:3

Vaikinai III grupė (1998-1997 m.)

1. Edvinas Lebeckas 16 m. (Varėna)
2. Domantas Želvys 17 m. (Vilnius)
3. Edvinas Butėnas 16 m. (Marijampolė)
4. Dovydas Braknys 17 m. (Alytus)

Finalas 6:5

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją