M. Kuzminskas turėjo dar vieną sezoną su „Žalgiriu“ galiojančią sutartį, už kurios nutraukimą, anot ankstesnių Ispanijos žiniasklaidos pranešimų, „Unicaja“ nepagailėjo 200 tūkst. eurų išpirkos. Su krepšininku sudarytas trejų metų kontraktas pagal formulę „2 plius 1“.

Dėmesį puolėjui rodę ir kiti Rusijos, Turkijos, Ispanijos klubai, tarp kurių – Madrido „Real“, „Valencia“.

Šį sezoną Eurolygoje M. Kuzminskas žaidė po 14 minučių, per kurias rinko po 7,1 taško ir atkovojo po 3,1 kamuolio. LKL finalo serijoje, kurios naudingiausiu krepšininku buvo išrinktas, puolėjas pelnydavo net po 15 taškų, atkovodavo po 7 ir perimdavo po 2,5 kamuolio bei surinkdavo 23,75 naudingumo balo.

Tuo metu „Žalgirio“ komunikacijos vadovas Almantas Kyveris tvirtino, kad kol kas M. Kuzminskas nėra sudaręs jokios sutarties su užsienio klubu.

„Viltis, kad krepšininkas liks Kaune ir kitame sezone, yra nedidelė. Tik laiko klausimas, kada krepšininkas gali prisijungti prie kurios nors ekipos", - portalui lrytas.lt kalbėjo A. Kyveris.

Ketvirtadienį „Unicaja“ oficialiai pranešė apie sutartį su Joanu Plaza, o M. Kuzminskas niekada neslėpė noro ir toliau dirbti su šiuo treneriu.

Prieš kurį laiką su „Unicaja“ buvo sietas ir dar vienas žalgirietis Marko Popovičius. Beje, „Unicaja“ klubui priklauso ir Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnūs Domantas bei Tautvydas.