Po rungtynių ASVEL strategas džiaugėsi komandos pergale bei atidavė pagarbą „Žalgirio“ vairininkui.

„Pirmiausia, noriu pasveikinti Kazį Maksvytį, kuris subūrė labai gerą komandą. Taip pat norėčiau jo atsiprašyti, jog taip greitai po rungtynių paspaudžiau jam ranką, nes norėjau bėgti džiaugtis pergale su savo žaidėjais.

Noriu pasveikinti savo komandos trenerių štabą ir krepšininkus su pirmąja pergale. Ją lėmė tai, jog mes niekada nepasidavėme, kovojome iki pat pabaigos. Komandoje esu tik savaitę ir labai džiaugiuosi, jog man padeda klubo aplinka. Myliu savo krepšininkus taip, kaip savo šeimą“, – pergale džiaugėsi italas.


Italijos rinktinę treniruojantis strategas buvo šokiruotas, kokią atmosferą sukūrė „Žalgirio“ arenoje susirinkę aistruoliai.

„Jūs esate neįtikėtini. Atmosfera ir sirgaliai – geriausi, ką aš pamačiau per visą savo gyvenimą. Kuomet su trenerių štabu atėjome į areną – buvome šokiruoti. Tai geriau nei NBA“, – pagarbą „Žalgirio“ sirgaliams atidavė 51-erių specialistas iš Italijos.

ASVEL tai buvo pirmoji pergalė šiame sezone. Nesėkmių seriją nutraukęs G. Pozzecco didžiavosi savo žaidėjais.

„Esu labai laimingas tiek savimi, tiek savo krepšininkais. Antras rungtynes paeiliui žaidėmė labai gerai. Mano žaidėjai nusipelnė šios pergalės. Jie to verti. Ši pergalė yra labai vertinga ir tikiuosi, jog tai padės mums sekančiose rungtynėse“, – džiaugėsi rungtynėmis italas.

Už Prancūzijos klubo vairo stojęs italas pasižymi motyvacinėmis kalbomis minutės pertraukėlių metu. Treneris teigė, jog stengiasi būti savimi ir atlikti darbą kaip galima geriau.

„Yra du būdai treniruoti komandą. Pirmasis – kuomet tu, kaip treneris esi labai rimtas, demonstruoji tvarkingą elgesį, minutės pertraukėlės metu braižai derinius siekiant gero rezultato aikštėje. Tuomet yra antrasis variantas – daryti savo darbą kaip gali geriau. Aš pasirinkau antrąjį variantą“, – savo darbo metodus paaiškino G. Pozzecco.

Emocijomis pasižymintis strategas skeptiškai vertinamas dėl savo taktinių sugebėjimų. Vilerbano ekipos vedlys pabrėžė žaidėjų svarbą.

„Žaidėjai be trenerio gali žaisti ir gali laimėti. Treneris be žaidėjų negali žaisti ir negali laimėti rungtynių. Aš esu niekas be jų“, – žaidėjams duoklę atidavė specialistas iš Italijos.

G. Pozzecco pasidžiaugė puikiu Joffrey Lauvergne‘as pasirodymu, kuriam tai buvo pirmosios rungtynės Kaune, po to, kai šis paliko „Žalgirį“.

„Visada sakau savo žaidėjams, jog šie mėgautųsi momentu. Tai nuostabus jausmas, kuomet tu grįžti žaisti prieš savo buvusią komandą ir visa arena tau ploja. J. Lauvergne‘as žaidė 34 minutes. Turėjau baimių, jog jis gali pavargti, bet jis turi didelę širdį“, – buvusio žalgiriečio žaidimu džiaugėsi treneris.

ASVEL kitame ture keliaus į Monaką, „Žalgiris“ lapkričio 9 d. Stambule susitiks su „Anadolu Efes“ ekipa.

Prieš tai vietiniame fronte sekmadienį Kauno komandos laukia išvyka į sostinę ir akistata su „Rytu“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)