Turnyro finalai numatyti sekmadienį: mažajame nuo 17 val. susitiks „Barcelona“ ir „Monaco“, o finalo pradžia – nuo 20 val.

Tikru nusivylimu virto „Barcelonos“ lyderio Nikola Mirotičiaus pasirodymas: geriausiai Europoje apmokamas krepšininkas per 29 minutes pelnė vos 3 taškus (1/3 dvit., 0/7 trit., 1/2 baud.) ir liko „minusinis“ rungtynėse (-2 naudingumo balai).

„Real“ ekipą į priekį vedė Walteris Tavaresas – 220 cm bokštas suvertė 20 taškų, atkovojo 15 kamuolių ir surinko net 39 naudingumo balus.

Svarbiu metu lemiamame kėlinyje taškus rinko veteranas Sergio Rodriguezas, po jo tritaškio „Real“ atitrūko 67:60 ir iš esmės arčiau varžovų nebeprisileido.

Antrame savo finalo ketverte žaidžiantis Rokas Jokubaitis buvo svarbus antrame ketvirtyje, per kurį pelnė 6 taškus (3/5 dvit., 0/1 trit.).

Būtent šio ketvirčio viduryje Rokas Jokubaitis neteko dviejų dantų: „Barcelonos“ gynėjas veržėsi po krepšiu, tačiau nerado sprendimo nei metimui, nei perdavimui, galiausiai suklydo, krito ir bloškėsi veidu ant parketo.

TV pakartojimo metu matėsi, kaip Rokas skausmingame epizode prarado du dantis.


„Barcelona“ pirmame kėlinyje pribloškė varžovus tritaškiais, visus taškus rinko iš tolimos distancijos (18:18).

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai antrame ketvirtyje buvo arti dviženklės persvaros (40:31), kurią mažino veteranai Anthony Randolphas ir Sergio Llullas.

Po dviejų kėlinių „Barca“ pirmavo 42:36, tačiau po pertraukos „Real“ greitai pavijo varžovus, o po atkarpos 13:0 atitrūko 54:47.

Prieš lemiamą kėlinį svečiai iš Madrido pirmavo 58:55. Po Nicolo Laprovittolos tritaškio net 3 minutes komandos keitėsi netiksliomis atakomis, kol galiausiai rungtynių eigą nulėmė Sergio Rodriguezo ir Walterio Tavareso taškai kertinėmis minutėmis.

Per paskutines dvi minutes tempą diktavo „Real“ ir laimėjo rungtynes 78:66.

„Barcelona“: Alexas Abrinesas 16, Nicolas Laprovittola 12, Kyle'as Kuričius 11, Tomašas Satoransky 7, Rokas Jokubaitis 6, Janas Vesely 4, Nikola Mirotičius 3, Jamesas Nnaji 1 taškas.

„Real“: Walteris Tavaresas 20 (15 atkov. k.), Mario Hezonja 14, Sergio Rodriguezas 12, Nigelis William-Gossas 10, Džananas Musa 7, Anthony Randolphas 6, Sergio Llullas 5 taškai.

Statistika


„Real“ ekipoje – ženklūs nuostoliai: Kaune nepadės diskvalifikuotas Guerschonas Yabusele, traumuoti Gabrielis Deckas ir Vincentas Poirier. „Barcelonos“ gretose trūko Cory Higginso.

Šiame sezone – tai jau šeštasis tarpusavio mačas.

Eurolygoje abu klubai pasidalino po pergale, „Real“ laimėjo namie 91:86, antrame ture dar spalį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo 75:73.

Paskutiniame „El Clasico“ vietiniame fronte balandžio viduryje „Barcelona“ laimėjo 97:82.

Pakeliui finalo ketverto link „Barcelona“ serijoje 3-0 pranoko Kauno „Žalgirį“, „Real“ prieš Belgrado „Partizan“ atsiliko 0-2, tačiau įspūdingai atsitiesė ir laimėjo seriją 3-2.

Antrame finalo ketverte iš eilės – Rokas Jokubaitis, kuris pernai Belgrade sulaukė solidžių minučių (10 min. pusfinalyje, 13 min. dėl 3 vietos) ir pelnė po 4 taškus dvejose rungtynėse.

Katalonai medžiojo trečią Eurolygos čempionų titulą istorijoje. Prieš tai jie yra triumfavę 2003 (kartu su Š. Jasikevičiumi) ir 2010 metais.

Š. Jasikevičiui, kaip treneriui, tai jau ketvirtasis šūvis Eurolygos finalo ketverte: 2018-aisiais su „Žalgiriu“ užimta trečia vieta, 2021-aisiais su „Barcelona“ – antra, o 2022-iaisiais su „Barcelona“ – trečia.

Šis sezonas pagal dabartinę trejų metų sutartį Šarui prie „Barcos“ vairo gali būti paskutinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)