Ketvirtadienį rungtynėms su Stambulo „Fenerbahče“ skirtą spaudos konferenciją A. Trinchieri pradėjo sunkiai rinkdamas žodžius.

Praėjusią naktį anapus Atlanto per „Golden State Warriors“ ekipos vakarienę patyręs širdies smūgį mirė šio klubo trenerių štabo narys Dejanas Milojevičius.

Serbui, kurį A. Trinchieri pažinojo iš savo karjeros etapo Belgrado „Partizan“ klube, tebuvo 46-eri.

„Tai tikrai nesąžininga. Užuojauta jo šeimai. Tai – didžiulė netektis krepšiniui ir visiems, jį pažinojusiems, nes jis buvo neįtikėtina asmenybė“, – užsikirsdamas kalbėjo 55-erių italas.

D. Milojevičius praeityje buvo krepšininkas bei 2001-aisiais su tuometės Serbijos ir Juodkalnijos rinktine tapo Europos čempionu.

Dejanas Milojevičius

Bet pačiam A. Trinchieri gyvenimas tęsiasi – kalbėdamas apie būsimą akistatą su turkais, treneris pirmiausia pastebėjo, kad jo tiesioginis oponentas sugrįžta į gimtąjį miestą.

„Mums tai bus didžiulis iššūkis. Bet kartu ir puiki galimybė pasilyginti su viena stipriausių komandų, kuri šiuo metu galingai žaidžia ir renka pergales, turi begalę talento. Savo sudėtyje jie turi tiek visokiausių ginklų, tokį trenerį, kad, vertinant objektyviai, mums nėra daug šansų.

Bet esama ir kitų aplinkybių: arena bus pilnutėlė, pabandysime iššokti aukščiau bambos. Svarbiausia – nenuleisti rankų, jei reikalai nesiklostys palankiai. O sunkių momentų šiame mače tikrai bus“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Š. Jasikevičių jis įvardino „vienu iš 3 ar 4 geriausių trenerių Europoje“.

„Šaras buvo neįtikėtinas žaidėjas, bet dar svarbiau, kad jis yra visiškas darboholikas. Mačiau tai savo paties akimis. Labai jį gerbiu ir mėgstu. Prieš keletą metų sužaidėme neįtikėtiną ketvirtfinalio seriją, kuomet kiekvienose rungtynėse buvo patiekiama kažkas naujo taktiškai. Buvo tikrai smagu dalyvauti“, – atsiliepė A. Trinchieri.

Pasibaigus „dvigubų“ Eurolygos savaičių karuselei, jis pagaliau galėjo padirbėti su naujaisiais auklėtiniais ir treniruočių salėje.

„Turėjome dvi treniruotes, nors būčiau norėjęs jų 20. Jaučiu, kad tobulėjame, einame teisingu keliu, bet nežinau, ar to užteks“, – pažymėjo A. Trinchieri.

Jis gražiais žodžiais išlydėjo iš komandos Austiną Hollinsą, kurio trumpalaikė sutartis daugiau nebebuvo pratęsta.

„Jis padarė viską, kad mums padėtų, todėl nuspręsti buvo labai sunku. Bet traumą išsigydžius Arnui Butkevičiui, šioje pozicijoje turime daug žaidėjų“, – paaiškino specialistas iš Italijos.

Paklaustas, ar „Žalgiris“ dar dairosi kitų naujokų, A. Trinchieri nedaugžodžiavo.

„Turiu tiek darbo, kad ne manęs to reiktų klausti. Neabejoju, kad šiandien jokio naujoko nebus, todėl nėra prasmės apie tai kalbėti“, – teigė treneris, nedetalizavęs ir praėjusį savaitgalį susižeidusio Rolando Šmito galimybių padėti kovoje su „Fenerbahče“.

Stambulo klubas Eurolygoje užima penktą vietą (13/8), „Žalgiris“ yra 16-as (7/14).

Mačas Kaune penktadienį prasidės 20 val.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją