Kaip praneša „BasketNews“ žurnalistas Donatas Urbonas, 29-erių krepšininką siekė išlaikyti „Rytas“, juo domėjosi ir Sasario „Dinamo“, tačiau puolėjas nusprendė savo jėgas išbandyti puikiai sau pažįstamo Kazio Maksvyčio treniruojamame „Žalgiryje“ ir Eurolygoje.

Tiesa, anot Krepšinis.net žinutės, puolėjo agentas kol kas neigia informaciją apie pasiektą susitarimą tarp žaidėjo ir Kauno klubo.

K. Maksvytis yra treniravęs A. Butkevičių Lietuvos jaunimo rinktinėse, Vilniaus „Sakaluose“ ir Klaipėdos „Neptūne“. Būtent uostamiestyje, treniruojamas K. Maksvyčio, A. Butkevičius vienintelį sezoną (2014-2015 m.) su „Neptūnu“ ir turėjo progą žaisti Eurolygos turnyre.

„Ryto“ komandoje 199 cm A. Butkevičius žaidė nuo 2017-ųjų, kai į sostinę persikėlė iš Klaipėdos.

Ilgainiui krepšininkas tapo komandos kapitonu, išsikovojo vietą Lietuvos rinktinėje.

Praėjusį sezoną A. Butkevičius LKL čempionate vidutiniškai per rungtynes pelnė po 11 taškų ir atkovojo po 5.6 kamuolio, FIBA Čempionų lygoje jo vidurkiai buvo kiek žemesni.

Šiemet pirmą sykį A. Butkevičius buvo išrinktas LKL finalo serijos naudingiausiu krepšininku (MVP).

„Labai dalykiškai pasikalbėjom su klubo vadovais, bet kol kas nieko konkretaus, – vos pasibaigus LKL sezonui apie galimybę likti „Ryto“ klube „Delfi“ sakė A. Butkevičius. – Tai daugiau yra mano agento darbas, jam perleidau visus rūpesčius šiuo klausimu. Kai bus kokie nors konkretūs pasiūlymai, sėsime ir spręsime. Kol kas viskas kalbų lygmeny, tik sezonas baigėsi, dar to laiko į valias."

Oficialiai „Žalgiris“ šią vasarą rankomis sukirto tik su vienu žaidėju – vidurio puolėju Laurynu Biručiu, kiek anksčiau pranešta apie pratęstas sutartis su Edgaru Ulanovu ir Luku Lekavičiumi.

Taip pat paskelbta, kad Kauno klubą paliko legionieriai Janis Strelniekas, Nielsas Giffey ir Tai Websteris.

Pažymėtina, kad A. Butkevičius bus antruoju MVP, kuris po čempioniško sezono palieka Vilniaus klubą. Kiek anksčiau oficialiai paskelbta, kad su „Rytu“ atsisveikino naudingiausias LKL reguliariojo sezono žaidėjas Ivanas Buva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)