„Žalgiris“ solidžiai pradėjo dvikovą ir įpusėjus pirmam kėliniui turėjo dviženklę persvarą (16:6), tačiau atkutę svečiai neleido šeimininkams pabėgti: po pirmo ketvirčio ekipas skyrė 6 taškai (30:24).

Šeimininkai nuolat pirmavo, o trečio kėlinio pabaigoje pabandė surengti lemiamą pabėgimą – 78:65.

Vos antrose rungtynėse ASVEL vadovavusio Gianmarco Pozzecco auklėtiniai nesutriko ir atsakė atkarpa 13:2 bei ėmė lipti „Žalgiriui“ ant kulnų (80:78, 82:80).

Kapitonas Edgaras Ulanovas kertiniu metu pataikė baudas, gynyboje perėmė kamuolį ir išprovokavo nesportinę Franko Jacksono pražangą. Nors jos maksimaliai išnaudoti nepavyko, tačiau „Žalgiris“ likus 4:30 min. turėjo 6-ių taškų pranašumą (86:80).

Atrodė, sausakimšai areną eilinį kartą užpildę sirgaliai galės skirstytis pergalingomis nuotaikomis.

Šeimininkai turėjo galimybę padidinti persvarą, bet iki tol fantastiškai iš toli atakavęs Tomas Dimša prametė du tritaškius, o likus 2:30 min. užsidirbo nesportinę pražangą.

„Žalgirio“ duobkasiu tapęs Timothe Luwawu-Cabarrot pataikė baudas, vėliau atakuodamas iš toli išprovokavo K. Evanso pražangą, po dar trijų taiklių baudų svečiai pirmą kartą išsiveržė į priekį (87:88).

Kapitonas atsakė dvitaškiu ir suteikė „Žalgiriui“ minimalią persvarą, o po netaiklaus Mike'o Scotto metimo E. Ulanovas ją dar galėjo padidinti, tačiau sudėtingas dvitaškis tikslo nepasiekė.

Tas pats T. Luwawu-Cabarrot likus 19 sek. dvitaškiu persvėrė svarstykles ASVEL naudai.

Po minutės pertraukėlės K. Evansas prametė iš toli, nors kamuolį atkovojo R. Šmitas, perdavimo sulaukusio kapitono metimas iš vidutinio nuotolio taip pat tikslo nepasiekė. Svečiams iš esmės pergalę įtvirtino iš viso 19 taškų pelniusio T. Luwawu-Cabarrot baudų metimai – 91:88.

Tai buvo ketvirtas susitikimas paeiliui, kuomet varžovai pelnė virš 80 taškų.

„Jei norime laimėti, privalome būti geresni gynyboje. Atrodo, keista, puolimui jokių priekaištų, tik pačioje pabaigoje kažkiek strigome, kai varžovai ėmė keistis dengiamaisiais, gal pernelyg pasikliovėme tolimais metimais.

Susikūrėme gana nemažai gerų progų, deja, jų neišnaudojome. Bet taip nutinka, kai žaidimas grįstas puolimu.

Dideli priekaištai dėl gynybos, komandoje – bene tie patys žaidėjai, tačiau didelis kontrastas lyginant su praėjusiu sezonu. Tai ne mūsų skaičiai“, – teigė K. Maksvytis, vardindamas ASVEL kėliniuose pelnytus taškus.

Anot jo, „Žalgiris“ turėjo kelis momentus, kai galėjo nepavejamai atitrūkti ir įtvirtini pergalę.

„Turėjome ir dviženklę persvarą, ir 9 taškų persvarą, pabaigoje – 6 taškų pranašumą, bet nepavyko uždaryti rungtynių, o paskutinėmis minutėmis rezultatas tapo lygus, galiausiai pralaimėjome“, – kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Dar vienerias slogias rungtynes sužaidė naujokas Nazas Mitrou-Longas, kuris per 8 min. pelnė vos 2 taškus (1/1 dvit., 0/2 trit., 0 naud. b.).

„Be abejo, norime iš jo geresnio žaidimo, tiek skaitant situacijas, tiek puolime, tiek gynyboje. Jei pirmas išėjimas buvo geresnis, antras – labai blogas“, – neslėpė K. Maksvytis.

„Žalgiris“ kone kiekvienose rungtynėse praleidžia daugiau nei 80 taškų, šioje vietoje, anot K. Maksvyčio, dalis atsakomybės tenka žaidėjams.

„Tendencijos tokios, jog pradedame su savo pagrindiniu planu, jis griūna, pradedame keistis dengiamaisiais, kažkiek pagerėja gynyba, bet ji priklauso ir nuo pačių žaidėjų.

Buvo akcentuota, kad Luwawu-Cabarrot gali mesti ir veržtis pro kairę pusę. Kiek kartų gavome jo prasiveržimų iš kairės?

Kažkiek krenta atsakomybė ir ant žaidėjų. Tas pats pražangų pasiėmimas, pažeidžiame taisykles ir gauname nesportines pražangas stabdant greitą puolimą. Daug mažų dalykų, kuriuos reikia gerinti ir kurių trūko“, – pripažino K. Maksvytis.


Statistika

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais lapkričio 9 d. Stambule prieš „Anadolu Efes“ ekipą.

Tiesa, prieš šias rungtynes sekmadienį žalgiriečių laukia LKL mūšis sostinėje su „Rytu“.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją