Dabar jau buvęs Ispanijos moterų rinktinės treneris atmetė visus krepšininkės jam mestus kaltinimus dėl kišimosi į žaidėjų asmeninį gyvenimą – mitybos reguliavimą, Kursko „Dinamo“ klube taikytą nuolatinę svėrimo praktiką ir taip sukeltas psichologines problemas ir bulimiją.

Anot L. Mondelo, jis yra apšmeižtas ir konsultuojasi su teisininkais, kaip reikėtų toliau elgtis susidariusioje situacijoje.

Maža to, 54-erių krepšinio specialistas išreiškė nepasitenkinimą Ispanijos krepšinio federacijos prezidento Jorge Garbajosos elgesiu. Anot jo, J. Garbajosa viešai išreiškė palaikymą M. Xargay, pats dalijo kritikuojančius interviu, tačiau su juo pačiu nė nesusisiekė ir nepabandė asmeniškai išsiaiškinti situacijos.

Treneris tvirtina, kad su teisininkais konsultuosis ir dėl to, kaip reaguoti dėl jo atleidimo iš pareigų.

„Visa tai kas buvo pasakyta apie mane yra netiesa“, – pažymi L. Mondelo.

Jis tikina nesuprantantis, kodėl žaidėja, su kuria jo profesiniai santykiai „buvo puikūs“, staiga nusprendė duoti tokį tikrovės neatitinkantį interviu.

Nuo 2013-ųjų L. Mondelo treniruota Ispanijos rinktinė tris kartus tapo Europos čempione, iškovojo pasaulio čempionato sidabrą ir bronzą, Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse taip pat liko antra.

Visgi Tokijuje jos pasirodymas nebuvo sėkmingas. Ispanės neįveikė ketvirtfinalio barjero – jame 64:67 nusileido vėliau bronzą iškovojusioms prancūzėms. Olimpinėmis čempionėmis eilinį kartą tapo amerikietės.

L. Modelo yra pasižymėjęs ir klubiniame moterų krepšinyje. Jo treniruota Salamankos „Avenida Halcon“ komanda 2011-aisiais laimėjo moterų Eurolygą. 2017-aisiais treneris į Eurolygos viršūnę išvedė ir „Dinamo“ krepšininkes.

Šiuo metu jis dirba Japonijoje, „Toyota Antelopes“ moterų krepšinio klube.

Tokijo olimpinės žaidynės baigėsi rugpjūčio 8-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)