Šeštadienį Telšiuose vykusiose antro pagal pajėgumo Lietuvos krepšinio diviziono rungtynėse 35-erių metų veterano pykčio protrūkį DELFI TV žiūrovai ir arenoje susirinkę sirgaliai išvydo antro kėlinio pabaigoje.

Greitoje atakoje suklydus Tomui Domarkui, kamuolio prašęs O. Mačernis demonstratyviai išsakė savo pastabas komandos draugui. Sulaukęs žodinio atsako, „Telšių“ puolėjas neapsikentė, apsistumdė su T. Domarku, o galiausiai smogė šiam į veidą.

Mačo teisėjas nieko nedelsdamas Ovaldui skyrė diskvalifikacinę pražangą, o vienas iš „Telšių“ klubo atstovų jam iškart parodė duris. Bet durys po šio incidento krepšininkui buvo parodytos ne tik iš arenos, bet ir apskritai iš komandos.

Pirmadienį NKL sušaukta Drausmės komisija priėmė krepšininką diskvalifikuoti iki sezono pabaigos ir skirti 435 eurų baudą. Negana to, komisija nutarė siųsti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) Vykdomajam komitetui prašymą nagrinėti šį incidentą LKF Drausmės komisijoje ir žada pasiūlyti O. Mačernį diskvalifikuoti kitose LKF narių lygose.

Ilgą laiką viešai nei komandos draugo, nei klubo, nei krepšinio gerbėjų už savo poelgį neatsiprašęs žaidėjas penktadienio popietę galiausiai nutraukė tylą.

„Noriu pranešti, kad nuoširdžiai gailiuosi dėl savo veiksmų aikštelėje. Tikrai manau, kad tai nėra toleruotina. Asmeniškai atsiprašau Tomo Domarko. Atsiprašau NKL lygos, Telšių krepšinio klubo, visų sirgalių, Lietuvos krepšinio federacijos, kad jie buvo priversti matyti šitą incidentą, – Krepšinis.lt skirtame laiške parašė veteranas.

– Žurnalistams noriu pranešti, kad incidento ir jo aplinkybių šiuo metu nekomentuosiu. Pilną interviu duosiu tik pasibaigus procesiniams veiksmams.“

Po gauto smūgio į veidą aikštelėje akistatoje su Šakių „Vyčiu“ daugiau nebepasirodė ir T. Domarkas, o „Telšiai“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą 51:76. Telšiškiai su 5 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais NKL pirmenybėse rikiuojasi šešti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)