Švedijoje vykusiame Europos čempionate Antano Sireikos treniruojama Lietuvos rinktinė iškovojo aukso medalius, tai padariusi po daugiau nei 50 metų pertraukos.

Prieš tai lietuviai laimėjo 1937-ųjų ir 1939-ųjų Europos pirmenybes, o 1995-aisiais pasipuošė sidabru.

Š. Jasikevičius buvo viena ryškiausių 2003-ųjų čempionato žvaigždžių, o lietuviams finale 93:84 įveikus ispanus, Šaras pripažintas naudingiausiu Europos pirmenybių krepšininku (MVP).

Pagal rezultatyvumą gynėjas čempionate buvo tik 9-as (vid. 14 tšk.), tačiau pagal rezultatyvius perdavimus – nepranokstamas. Tais metais Š. Jasikevičius per susitikimą komandos draugams vidutiniškai asistuodavo po 8,2 karto – daugiau nei dvigubai dažniau, nei antrąją vietą pagal šį statistikos rodiklį pasidaliję Marko Jaričius ir Damiras Mulaomerovičius.

Kartu su Šaru, į simbolinį geriausių čempionato žaidėjų penketą tuomet pateko Pau Gasolis, Tony Parkeris, Andrejus Kirilenka ir dar vienas lietuvis – Saulius Štombergas.

Rezultatyviausias tarp lietuvių 2003-iaisiais buvo Arvydas Macijauskas, rinkęs po 15,8 taško per rungtynes.

Tačiau šį kartą – ne apie Macą ar Štombergą. Nors vaizdo įraše figūruos ir jie, pagrindinis šio malonius šiurpuliukus keliančio klipo herojus – Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)