„Mintys geros. Kaip sakau, svajonės išsipildymas, – apie patekimą į nacionalinę komandą kalbėjo Sirvydis, – Buvo viena svajonė išvažiuot į Ameriką, tai užsidėjau pliusuką, dabar antra. Tai mintys geros, laukiam kelionės, ten stengsimės irgi siekt aukščiausių tikslų.“

Per vasarą rezervinės ir pagrindinės rinktinių stovyklose „7bet-Lietkabelio“ naujokas jau spėjo artimiau susipažinti ir su ilgamečiu klubo veidu, panevėžiečiu Gabrieliumi Maldūnu.

„Geras bičas, – su šypsena apie pažintį pasakojo Sirvydis, – Šefuoja mane. Turėjau porą klausimų, pasiklausinėjau kaip ten kas komandoje, sakė tikrai labai visi nuoširdūs, geri žmonės. Dėl to labai džiaugiuosi.“

Deividas Sirvydis (Indrės Cibulskaitės nuotr.)

Pastaruosius trejus metus 2,04 m ūgio žaidėjas nuo 2020 m. siekė įsitvirtinti NBA, daug laiko praleido patirtį kaupdamas NBA G lygoje.

„Kaip žaidėjas, faktas, pridėjau visko, čia dar aišku nenoriu nieko sakyti, pamatysim viską aikštelėje sezono metu. Kaip žmogus, ką labiausiai pats vertinu ir jaučiu, parsivežiau šaltą protą tiek aikštelėj, tiek už aikštelės ribų, – pagrindinius asmeninius pokyčius išskyrė Sirvydis, klubinį sezoną užbaigęs kovo mėnesį, – Po sezono grįžau atgal į Lietuvą, atsibuvau su šeima, su draugais pora savaičių ir nuo balandžio pradžios pradėjau sportuot asmeniškai.

Gal kokį mėnesį su fizinio parengimo treneriu sportavau, po to pridėjom krepšinį, tai realiai - vien sportas.“

Rugpjūčio 3 d. Sirvydis sukirto rankomis su „7bet-Lietkabelio“ klubu, iš kurio dėmesio jau buvo sulaukęs ir anksčiau.

„Aš dar lyg buvau Detroite, čia prieš porą metų, jau tuo metu buvo susidomėjimo, – pirmą kontaktą prisiminė ekipos naujokas, – Visą laiką buvo tokia mintis, kad galbūt kažkada. Šiemet pasibaigus G lygos sezonui, grįžus į Lietuvą buvo visokių opcijų ar važiuot į užsienį, ar likt Lietuvoje.

Niekur neskubėjom, laukėm geriausio varianto. Į rinktinę atvažiavau be kontrakto, tuo laikotarpiu pradėjom grynintis visas mintis ir manau viskas pasiteisino.“

„Pradedant nuo geros organizacijos, su Martynu Purliu kontaktą laikėm, labai domėjosi, rinko informaciją, tas buvo labai malonu.

Turiu draugų, kurie anksčiau čia žaidė, su jais pakalbėjus buvo vien tik geri atsiliepimai, pats mačiau, kad komanda visą laiką visus stebindavo ir pasiekdavo aukštus tikslus. Galiausiai, žaidimo rolė, laikas ir panašiai. Tokie buvo svariausi argumentai“, – apie savo pasirinkimą keltis į Aukštaitiją pasakojo Sirvydis.

Jam Panevėžys nėra svetimas – čia 2006-07 m. sezone rungtyniavo jo tėtis Virginijus.

„Įdomi situacija, mano tėtis čia žaidė, daug laiko čia praleidau, mano mama yra iš Panevėžio, – ryšiu su Panevėžiu džiaugėsi „7bet-Lietkabelio“ naujokas, – Turiu močiutę, gyvenančią Panevėžy, tai po kokių rungtynių reikės užvažiuoti cepelinų pavalgyt.

Šiaip tikrai artimas miestas, daug laiko esu praleidęs vaikas būdamas, tikrai nėra svetimas.“

Deividas Sirvydis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją