Lietuvos čempionai intrigą trečiame kėlinyje grąžinusiu spurtu 11:0 ir 18 puolime atkovotų kamuolių parodė, kad jų ambicijos – užgautos.

Vis dėlto „Monaco“ (8/5) turi rezultatyviausią Eurolygos krepšininką Mike‘ą Jamesą, supamą tokios svitos, kad treneriui Sašai Obradovičiui visų net neišeina sutalpinti į vieną dvyliktuką. Net ir keturiskart NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyviui Kembai Walkeriui reikia tenkintis epizodiniu vaidmeniu.

Pajutę svylančius padus monegaskai nepametė galvų ir laimėjo 83:79.

„Viskas veikė, išskyrus gynybą prieš M. Jamesą, – 25 taškus surinkusį varžovų lyderį išskyrė K. Maksvytis. – Šįkart jis daugiau primetė žaisdamas ne du prieš du, o vienas prieš vieną.“

Patys kauniečiai antroje mačo dalyje ėmė pulti kur kas agresyviau – iki pertraukos jie nė karto nebuvo apsilankę prie baudų metimų linijos. Tuo pačiu šeimininkai sugebėjo trigubai apriboti klaidų skaičių.

Šįsyk jie jau sulaukė pirmųjų dividendų iš naujoko Edmondo Sumnerio, pelniusio 9 taškus.

„Jis suteikė geros energijos, kaip naujokas, neblogai sužaidė. Prašėme jo greitinti žaidimą, nestabdyti, dėl to įsipainiojo keli skuboti sprendimai. Šiandien jis iš bėdos rungtyniavo įžaidėju, bet šiaip matau Edmondą atakuojančio žaidėjo pozicijoje“, – komentavo K. Maksvytis.

Tuo metu kalbėdamas apie 10 taškų atnešusį, 7 rezultatyvius perdavimus atlikusį, bet 4 kartus suklydusį Keenaną Evansą, treneris teigė, jog šis dar nėra visiškai atsikratęs sunkios Achilo sausgyslės traumos pasekmių.

„Gal per daug iš jo prašome. Taip, jis yra pagrindinis žaidėjas ir prašyti reikia. Bet kartu nereikia pamiršti apie traumą – turbūt mus visus apgavo kelios pirmos geros jo rungtynes. Turbūt pastebėjote, kad Keenanui kartais trūksta šviežumo, kuomet reikia žaisti kas kelias dienas – manau, tai kažkiek susiję su trauma“, – svarstė 46-erių specialistas.

„Žalgiriui“ dėl sveikatos problemų penktadienį negalėjo padėti Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius ir Brady Manekas. Svečių rikiuotėje mačui nebuvo registruoti praėjusiame ture susižeidęs Jordanas Loydas ir Terry Tarpey. Tuo metu kaunietis Donatas Motiejūnas į savo gimtojo miesto komandos krepšį nepataikė nė karto ir per 15 min. ant parketo liko „minusinis“ (-5 naudingumo balai).

„Kiek galėjome, tiek dvigubinome gynybą prieš jį, nenorėjome palikti žaisti vienas prieš vieną, nes Donatas – geros sportinės formos, bent prieš tai buvo“, – atsiliepė K. Maksvytis.

Paklaustas, kokio papildymo dabar skubiausiai reikia „Žalgiriui“, jis nurodė pagrindinius kriterijus.

„Mums reikalingas žaidėjas, turintis gerą kūną, atitinkantį Eurolygos standartus. Ir labiau orientuotas į puolimą, nes gynyboje dar galime išsiversti“, – mintimis dalinosi žalgiriečių strategas.

Delfi pastebėjus, jog su Kauno ekipa siejamas buvęs jos narys Kevinas Pangosas ne itin atitinka tvirto kūno pageidavimo, K. Maksvytis purtė galvą.

„Kai kalba eina apie tokį žaidėją kaip K. Pangosas, visada gali būti išimtis. Jis yra kūrėjas, taškų rinkėjas, ko mums ir reikia“, – sakė treneris.

Statistika

Jis taip pat patikino girdėjęs sirgalių skanduotes prieš mačą ir nepamiršo jiems padėkoti.

„Vadinasi, jie gerbia komandą ir mane asmeniškai, palaiko sunkiu momentu. Tai reiškia, kad turi vertybes“, – kalbėjo K. Maksvytis.

O paklaustas, ar jaučia tokį patį klubo vadovybės palaikymą, jis atsakė vienu žodžiu: „jaučiam“.

„Šį mėnesį daug rungtynių žaisime namie, ir fanai toliau palaikys. Bet jie už mus neapsigins ir neįmes taškų – niekas kitas to nepadarys, tik mes patys.

Silpni palūžta sutikę iššūkius, stiprūs eina tolyn – tikiuosi, būsime stiprūs. Pralaimėjimai neprideda pasitikėjimo, bet sakyčiau, kad rūbinė laikosi visai neblogai, žaidėjai palaiko vienas kitą. Tik gal daugiau tylos atsirado ir nuotaikos liūdnesnės“, – komandos būseną apibendrino K. Maksvytis.

Penktadienį pilnutėlėje „Žalgirio“ arenoje svečiavosi ir ilgametis klubo vadovas bei savininkas Paulius Motiejūnas, nuo praėjusios vasaros einantis Eurolygos vykdančiojo direktoriaus pareigas.

Tai buvo penktoji komandų tarpusavio akistata istorijoje, po kurios „Monaco“ nusvėrė pergalių ir pralaimėjimų balansą savo naudai (3/2).

Beje, Prancūzijos čempionų klube kartu su D. Motiejūnu dirba ir buvęs „Žalgirio“ atletinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas.

Kitą ketvirtadienį „Žalgiris“ namuose priims Belgrado „Partizan“ (Serbija), „Monaco“ diena vėliau aplankys Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)