Kauno „Žalgiris" (14/20) dramatiška nesėkmę užbaigė Eurolygos sezoną. Andrea Trinchieri auklėtiniai namuose 62:64 nusileido titulą ginančiai Madrido „Real" (27/7) ekipai.

Kauniečius pražudė Gabrielio Decko dvitaškis tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms.

Pralaimėjimu tarptautines batalijas užbaigę Lietuvos čempionai turnyre finišavo 14-oje pozicijoje.

Po rungtynių „Žalgirio“ ekipos vedlys Keenanas Evansas nebuvo patenkintas rungtynių kokybe bei dėkojo komandos sirgaliams.

„Tai buvo bjaurios rungtynės, mes kovojome, jie kovojo. Rungtynes nulėmė paskutinis metimas. Atmosfera arenoje vėl buvo įspūdinga, tad noriu už tai padėkoti“, – kalbėjo kauniečių lyderis.

Kevarrius Hayes

Rungtynes į pratęsimą galėjo nuvesti netikėtas Kevarriuso Hayeso tritaškis, bet antrąjį amerikiečio tritaškį sezone nustelbė G. Decko pergalingas šūvis.

„Jis prieš tai buvo pataikęs tritaškį Milane, turi gražią metimo techniką, pataiko juos ir per treniruotes. Varžovai mane dvigubino, tad privalėjau nusimesti kamuolį. K. Hayesas buvo laisvas ir pasinaudojo savo proga“, – sėkmingą epizodą apibūdino K. Evansas.

Apibendrindamas visą čempionatą, gynėjas džiaugėsi, jog komandai pavyko sukovoti iki pat turnyro pabaigos.

„Tai buvo sunkus sezonas, bet mes išlikome kartu, kovojome iki pat sezono pabaigos. Sirgaliai mus palaikė, o tai parodo, jog mes tikime vieni kitais“, – banguotą Eurolygos sezoną pakomentavo amerikietis.

„Iš kiekvieno naujo trenerio tikimasi ugnelės, kuri pakylės komandą. Tikėjome savimi, jog dar galimi spurtuoti likusioje sezono dalyje. Norėjosi kautis už sirgalius bei apdovanoti save už sunkų darbą treniruotėse“, – trenerio kėdėje įvykusius pokyčius pakomentavo žalgirietis.

Žalgirietis į aikštę sugrįžo po sunkios Achilo sausgyslės traumos bei sugebėjo sužaisti visas 34-ias rungtynes.

„Tai palaimintas sezonas. Prieš kiekvienas rungtynes dėkoju Dievui, jog galiu žaisti visą šį sezoną. Užmezgiau nuostabų ryšį su „Žalgirio" sirgaliais, kurie palaiko mane kiekvieną dieną. Kai patyriau traumą iš fanų sklido neįtikėtina šilumą ir tikrai norisi jiems už tai atsidėkoti", – sirgaliams už parodytą meilę dėkojo „Žalgirio" vedlys.

Po mačo K. Evansas iš sirgaliaus sulaukė piešinio, kuriame buvo užrašas „mes tavęs pasiilgsime". Pačiam krepšininkui toks nuoširdus palaikymas kelia tik geriausius jausmus.

„Kiekvienose rungtynėse matau plakatus ir piešinius. Tai yra neįtikėtina. „Žalgirio" sirgaliai visuomet man rodė daug meilės", – šypsojosi jis.

Gali būti, jog žalgirietis sužaidė paskutines rungtynes Eurolygoje vilkint šio klubo marškinėlius. Visgi pats krepšininkas toli į priekį negalvoja ir fokusuojasi į vietines pirmenybes.

„Negalvojau apie tai. Liko dar daug sezono. Praėjusį sezoną praleidau ne tik Eurolygą, bet ir LKL atkrintamąsias. Esu sujaudintas galimybės siekti dar vieno titulo. Tikrai dar negalvoju apie kitą sezoną", – apie savo ateitį neišsiplėtė K. Evansas.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)