Sezono antirekordus gynyboje fiksavęs Kauno „Žalgiris“ (5-9) šį kartą namie neprilygo Belgrado „Partizan“ (8-6) – 85:93 (21:29, 23:29, 29:18, 21:17).

Lietuvos čempionai šiame susitikime nė karto nepirmavo ir vien per pirmą mačo pusę praleido net 58 taškus – tai yra šio sezono antirekordas.

„Žalgirio“ negelbėjo ir rezultatyviausios Keenano Evanso karjeros rungtynės – amerikietis pelnė 33 taškus (6/7 dvit., 4/8 trit., 9/11 baud.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 38 naudingumo balus.

Jeigu K. Evansas spindėjo, tai kapitonas Edgaras Ulanovas sužaidė liūdniausią mačą – pirmą kartą sezone aikštę paliko be taškų (0/3 dvit.) ir surinkęs -4 naudingumo balus per 27 minutes.

„Jis mums sukuria daug progų, jeigu jis ir nemeta, nereiškia, kad nenori ar negali. Jis kūrė situacijas kitiems ir šiandien“, – po mačo kapitoną užstoti bandė Tomas Dimša.

11 taškų pelnęs gynėjas dėkojo sirgaliams už palaikymą ir skanduotes net neprasidėjus mačui: „Tai reiškia labai daug, be jų būtų dar sunkiau. Manau, tik su jų pagalba grįšime į savo kelią.“

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba. Trečiadienį „Žalgiris“ vyks į Stambulą, kur lauks „Fenerbahče“ su Šarūnu Jasikevičiumi, o penktadienį namie pasitiks Roką Jokubaitį ir „Barceloną“.

„Papildomas iššūkis treneriams ruoštis. Kai tik trenerį pakeičia, ruošiamės vienam, o būna visai kiti deriniai. Džiugu už lietuvį“, – naują Šaro karjeros iššūkį vertino T. Dimša.

Antrojo kėlinio viduryje „Žalgirio“ gretose prisistatė naujokas A. Hollinsas, kuris jau pirmoje atakoje pataikė tritaškį.

Rungtynes jis ir pabaigė su 3 taškais (1/3 trit.) per 10 minučių.

„Visada manau, kad galiu žaisti geriau. Bet tai nėra apie mane, laimėsime tik kaip komanda, o ne pavieniui. Dirbsiu, kad būčiau geresnis, išmokčiau sistemą ir galėčiau padėti komandai. Fiziškai jaučiuosi gerai, esu laimingas, kad turiu šią galimybę“, – po mačo kalbėjo amerikietis.

„Žalgiriui“ tai buvo trečias iš eilės pralaimėjimas ir aštuntas per paskutinius dešimt turų. A. Hollinsas savo vertę įrodyti neturi daug laiko – su juo sudaryta trijų savaičių sutartis, su galimybę ją pratęsti iki sezono pabaigos.

„Nejaučiu spaudimo, tai tik krepšinis. Atiduosiu viską, ką galiu. Jeigu nepasiseks – tai verslo dalis“, – šyptelėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)