Skaidrumo vardan Prancūzijos krepšinio lyga skelbia savo klubų biudžetus, o „BasketEurope“ portalas paviešino ir didžiausių „Elite LNB PRO A“ lygos komandų žaidėjų uždarbius.

Anot jo, didžiausią atlyginimą gauna M. Jamesas. „Monaco“ žvaigždei už sezoną pervedama 2 mln. eurų neatskaičius mokesčių.

Kitas sunkiausią sąskaitą banke turintis žaidėjas yra D. Motiejūnas. Puolėjas iš Lietuvos gauna 1,8 mln. eurų prieš mokesčius. Tai – triskart daugiau nei jis uždirbo praėjusį sezoną.

Anot „BasketEurope“ Monako klubo biudžetas siekia 20,72 mln. eurų, o šį sezoną net penkių žaidėjų kontraktų sumos yra šešiaženklės. Jaronas Blossomgame'as uždirba 1,4 mln. eurų, Jordanas Loydas – 1.1 mln., o su klubu jau išsiskyręs Adrienas Moermanas turėjo 1 mln. eurų sutartį.

Kitos Eurolygos komandos ASVEL biudžetas yra 15,76 mln. ir jos sudėtyje yra du šio sezono milijonieriai. Nando De Colo už šį sezoną gauna 1,5 mln. eurų. Prancūzų žvaigždė pernai atstovaudama Stambulo „Fenerbahče“ uždirbo 1,9 mln.

Kitas ASVEL žaidėjas, uždirbantis 1 mln. eurų, yra Joffrey Lauvergne'as. Buvęs žalgirietis sezono pradžioje gavo sunkią traumą ir šį sezoną veikiausiai aikštėje nepasirodys.

„Monaco“ treneris Saša Obradovičius už šį sezoną gauna 500 tūkst. eurų, o jo kolega ASVEL ekipoje T. J. Parkeris – 250 tūkst.

Kitų „Monaco“ žaidėjų didžiausi šio sezono atlyginimai: Johnas Brownas – 900 tūkst., Donta Hallas – 750 tūkst., Elie Okobo – 750 tūkst., Alpha Diallo – 700 tūkst.

Kitų ASVEL žaidėjų didžiausi šio sezono atlyginimai: Youssoupha Fallas – 800 tūkst., Charlesas Kahudi – 275 tūkst., Davidas Lighty – 250 tūkst., Dee Bostas – 250 tūkst., Antoine'as Diotas – 220 tūkst., Retinas Obasohanas – 220 tūkst.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją