Kamuolys neatšokdavo nuo parketo

„Mūsų klubas taip sparčiai eina į priekį, kad neišeina net lyginti su tuo, kas buvo prieš trejus metus, kai čia atvykau – dabar atrodome kaip solidi Eurolygos organizacija“, – Delfi tikino Donatas Motiejūnas – vienas iš penkių ilgiausiai „Monaco“ rungtyniaujančių senbuvių, regėjusių visą ligšiolinę komandos istoriją Eurolygoje.

Ketvirtadienį išlikimo kovoje Kauno „Žalgiris“ stos prieš vieną Eurolygos favoritų, nors prieš tris sezonus šis dar tebuvo stipriausio žemyno turnyro debiutantas. O prieš 12 metų žaidė ketvirtame Prancūzijos divizione.

Pernai Kaune užėmęs trečią vietą Eurolygoje, „Monaco“ darsyk patvirtino, jog kunigaikštystės klubui negalioja įprasti sportinės medžiagų apykaitos ciklai.

Jei nepakanka rezultatų, kitas lakmuso popierėlis – „Omnisports“ salė.

Oficialiai Gastono Medecino – prieškariu olimpinėse žaidynėse dalyvavusio Monako lengvaatlečio – vardu vadinama krepšinio bazė per keletą pastarųjų metų pašviesėjo, nusidailino ir aplipo papildomomis žiūrovų kėdėmis.

Pastarųjų nuo 3,5 tūkst. palaipsniui išaugo iki beveik 5 tūkst.

„Nemeluosiu – smagiausias dalykas, kad baudos aikštelėje kamuolys dabar atšoka nuo parketo, – kalbėdamas apie namų arenos metamorfozes, juokėsi D. Motiejūnas. – Pernai per kažkurias rungtynes prieš baudų metimus teisėjas pabandė sumušti kamuolį į žemę, o jis ten ir liko gulėti. Tik dirstelėjo į mane, o aš skėsčioju rankomis: nepykite, mes tas pačias problemas turime.“

„Omnisports“ parketas buvo keičiamas praėjusią vasarą, tuo pačiu atsirado ir naujų patogumų.

„Žinau, kad mūsų prezidentas visada investuoja, stengiasi pagerinti situaciją – pavyzdžiui, įrengė procedūrų kambarį, kurio anksčiau nebuvo. Aišku, visi viską nori turėti čia ir dabar, bet žiūrint į perspektyvą, kaip viskas ruošiama ir statoma, manyčiau, kad dabar jau bet kuris žaidėjas norėtų atvykti į šį klubą“, – sakė D. Motiejūnas.

Tačiau Lietuvos rinktinės vidurio puolėjo atstovaujamos ekipos arena vis tiek lieka mažiausia tarp visų Eurolygos dalyvių tvirtovių. O jos rūbinėse vis dar ankšta lyg iš Viduržemio jūros išgriebtų šprotų skardinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją