Šiemet baigusio „Florida Atlantic“ universitetą baigęs 213 cm ūgio R. Delpho su komanda „Owls“ rungtyniavo pajėgiausiame JAV studentų (NCAA) I divizione bet į „Kovo beprotybe“ vadinamas čempionato atkrintamąsias varžybas nepateko.

„Šiaulių“ naujokas buvo svarbiausias savo ekipos žaidėjas. Jis praėjusiame sezone sužaidė 31 rungtynes, per kurias aikštelėje vidutiniškai praleido po 29,4 minutės, pelnydavo po 14,7 taško, atkovodavo po 8.7 kamuolio bei blokuodavo po 2 varžovų metimus.

Ši R. Delpho statistika po sezono neliko nepastebėta, jis buvo išrinktas į trečiąją simbolinę visos konferencijos komandą. Taip pat sykį jis tapo konferencijos savaitės žaidėju.

Kalbėdamas apie komandos naujausią pirkinį, vyr. treneris Antanas Sireika išskyrė jo gebėjimą pataikyti iš vidutinio nuotolio.

„Žaidimo principas ir šiame sezone išliks tas pats – reikalingi aukšti žmonės, kurie gali pataikyti iš distancijos. Praėjusiame sezone Laurynas Birutis labai pažengė į priekį, kai pradėjo mesti metimus būdamas toliau nuo krepšio.

Tai yra didžiulė jėga, nes dabar niekas nebežaidžia arti lentos. Ronaldas, kiek jį matėme, drąsiai meta iš vidutinio nuotolio, o ir pataiko. Be to, yra aukštas krepšininkas, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Būtent toks žaidėjas mums yra reikalingas“, – teigė „Šiaulių“ strategas.

Pasak komandos vadovų, iki sudėties komplektacijos pabaigos bus ieškomas dar vienas krepšininkas, galintis žaisti lengvojo bei sunkaus krašto puolėjo pozicijose.

Pirmąsias naujojo sezono rungtynes „Šiauliai“ žais rugsėjo 20 d. Čempionų lygos pirmajame atrankos etape su Sofijos „Levski Lukoil“ klubu iš Bulgarijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)