Pirmąjį mačą Latvijoje po įnirtingos kovos 70:68 laimėjo „Ventspils“. Tad Gedimino Petrausko auklėtiniams norint iškovoti titulą reikia laimėti bent trimis taškais. „Šiauliai“ BBL pirmenybėse triumfavo pernai, o „Ventspils“ – užpernai. Šių ekipų keliai praėjusį ir užpraėjusį sezonus susikirsdavo jau ketvirtfinalyje.

Šį sezoną Lietuvos ir Latvijos klubai grumsis ketvirtą kartą. V. Garasto taurės turnyre 78:65 pajėgesni buvo šiauliečiai, o kontrolines rungtynes Liepojoje 88:76 laimėjo „Ventspils“.

„Šiauliai“ tris kartus yra iškovoję BBL čempionato bronzos apdovanojimus. 2005 metais Saulės miesto ekipa mažajame finale palaužė kaip tik „Ventspils“ krepšininkus, kuriuos dabar treniruoja buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas Robertas Štelmaheris. Šie klubai dėl trečios vietos kovėsi ir 2010 metais. Tada akistata baigėsi skandalu. Pergalę šventė šiauliečiai, bet latviai užprotestavo rezultatą. Lygos vadovai nutarė medalius įteikti abiem ekipoms.

„Šiauliai“ per visą klubo istoriją dar nė vieno čempiono titulo nėra iškovoję savo sirgalių akivaizdoje. Pernai BBL taurę jie į viršų kėlė Prienuose.

Šiose pirmenybėse dėl bronzos kaunasi Utenos „Juventus“ ir Tartu „Rock“ klubas, kuriam atstovauja Augustas Pečiukevičius bei buvęs uteniškių krepšininkas Karolis Petrukonis. Ketvirtadienį Utenoje vyks antrasis serijos mačas. Jį nuo 19 val. 30 min. tiesiogiai rodys VSB. Pirmąją dvikovą Estijoje 72:63 laimėjo „Rock“.