Sunkiai sezoną pradėjęs „Šiaulių“ klubas turi kuo džiaugtis. Saulės miesto ekipa išvykoje 83:72 nugalėjo Jonavos „CBet“ ir žengė į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finalo ketvertą.

Pusfinalyje šiauliečiai susitiks su Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Wolves“ poros nugalėtoju.

Po pergalės „Šiaulių“ strategas Žydrūnas Urbonas didžiavosi žaidėjų parodyta širdimi.

„Buvome nuskriaustieji, niekam neįdomūs, neįvertinti. Sakė man, jog kam aš einu čia treniruoti, reikia keisti 6-7 žaidėjus – pasirodo yra kam žaisti. Įsipūtėme ugnies, širdies ir vyrukai parodė, jog jie yra neįtikėtini. Smagu, jog susilipdėme kaip komanda“, – žaidėjams duoklę atidavė treneris.

Treneris teigė, jog rungtynių metu baimę jam kėlė tik vienas dalykas.

„Kalbant apie rungtynes, tikrai nesitikėjau kontroliuoti jas visų rungtynių metu. Kiekvienas žaidėjas įėjęs į aikštę įnešė savo indelį. Reikia pripažinti, jog turėjome sunkią atkarpą, kuomet išsibaudavo Tomašas (Pavelka) ir Shaquille'as (Keithas) ir varžovų gretose M. Hughesas pradėjo dominuoti. Šiek tiek eksperimentavome, bet tos rizikos visai pasiteisino. Smagu, jog iš paskutinės vietos lentelėje tapome komanda, kuri žais finalo ketverte“, – tęsė Ž. Urbonas.

Treneris pasidžiaugė komandos nusiteikimu, kuris buvo jaučiamas dar prieš rungtynes.

„Krepšinyje svarbu yra gera rungtynių pradžia. Mes buvome padarę namų darbus, buvo įpūsta motyvacijos komandai, bet didžiausias klausimas buvo ar ta motyvacija išliks rungtynių metu. Jonaviečiai daug kartų bandė grįžti į rungtynes, bet komandai pavyko išlikti vieningai. Dėl noro neturėjau jokių abejonių, o didžiausia baimė buvo tada, kai turėjome pražangų problemų“, – apie šiauliečių kovingą nusiteikimą kalbėjo jis.

Ž. Urbonas atidavė pagarbą į Jonavą susirinkusiems „Šiaulių“ sirgaliams, kurių buvo arti šimto.

„Pagarba Šiauliams. Tokie dalykai verti gyvenimo. Žmonės grįžta, jie tiki. Tas tikėjimas gyvenime kartais būna pats svarbiausias. Fanai buvo neįtikėtini, prie jų jaučiausi, tarsi, Šiauliuose – pagarba už tokį palaikymą“, – sirgalių meilę pasidžiaugė strategas.

Prieš mėnesį komandos vairą perėmęs Ž. Urbonas iš esmės pakeitė ekipos veidą. Trenerio teigimu, tokį pokytį lėmė abipusė meilė.

Meilė. Aš juos myliu, o jie mane. Atradome gerą ryšį su vyrais. Kartais aš nebūnu švelnus, geras, bet jie mato, jog aš rodau pagarbą, pasitikiu jais ir žaidėjai atiduoda visą save“, – kalbėjo „Šiaulių“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją