Pirmosiose ketvirtfinalio rungtynėse antradienį namuose klaipėdietėms įveikti varžoves prireikė dviejų pratęsimų - 83:79 (10:9, 19:11, 16:14, 18:29, 12:12, 8:4).

24 taškais prie pergalės prisidėjo Tatjana Lichtarovič ir Garkeiva Counsil, 19 - Lina Aglinskaitė, 13 - Eglė Šikšniūtė, 9 - Gabrielė Gutkauskaitė.

Aikštelės šeimininkių gretose sėkmingiausiai žaidė Santa Okockytė (23 tšk.), Lidija Panasiuk (19 tšk.), Sandra Baliutavičiūtė (18 tšk.) bei Julita Bungaitė (17 taškų).

Ir pernai, ir šiemet kartojau, kad svarbiausia - gera, įdomi žiūrovams kova. Taigi šia prasme ketvirtfinalis tikrai pavyko. Tačiau sėkmė šį sezoną buvo „Fortūnos“ pusėje. Manau, lemiamu metu pritrūkome meistriškumo. O ir nuovargis vertė klysti žaidėjas, neleido priimti protingų sprendimų. Juk puikiai žinojome, kaip žaidžia Lina Aglinskaitė, buvome išanalizavę ir sutarę, kaip ją reikia dengti, tačiau lemiamu ją dengdamos žaidėjos suklydo“, - apie rungtynes kalbėjo „Rūtos-Universiteto“ komandos vyriausiasis treneris Arūnas Kačerauskas, pridūręs, kad „viena koja“ žaidė traumuota L. Panasiuk, tačiau kovojo pagirtinai.

Ketvirtfinalio serijos išvakarėse jis tikėjo, kad komanda gali susikauti su „Fortūna ir pakartoti praėjusių metų sėkmę, ypač po paskutiniųjų abiejų komandų rungtynių reguliariajame sezone, nepaisant to, kad klaipėdietės pasistiprino dviem žaidėjomis.

Sezonas, vertinant bendrai, nebuvo blogas jau vien dėl to, kad mūsų žaidimas vis gerėjo. Kai kurias komandas įveikėme visus keturis kartus, lyderių - nė karto, tačiau paskutiniajame rate joms pralaimėjome garbingai pasipriešinusios. Ne kartą mačo pabaigoje mums vis kažko pritrūkdavo, tačiau nuolat ėjome į priekį, - reziumavo A. Kačerauskas.

Fortūnos treneris Dalius Ubartas atsiduso: "Perlipome pirmąjį barjerą. Buvo labai sunku, bet atkrintamosiose varžybose nieko kito ir negali tikėtis. Kaip pernai mes, taip šiemet „Sūduva-Mantinga" anksčiau laiko baigė čempionatą. Nenuostabu, nes visos komandos yra apylygės.

Rungtynėse Šiauliuose vyko didesnis nervų karas nei pirmajame mače. Mūsų varžovės buvo tikrai puikiai pasirengusios kovai, žaidė pagirtinai ir likus porai minučių atrodė, kad mums teks dar kartą susitikti Klaipėdoje. Tačiau mano žaidėjos atrado savyje jėgų ir ryžto sužaisti taip, kaip tarėmės - agresyviai, greitai, veržliai. Tai leido perimti keletą kamuolių, pataikėme iš toli ir pavyko išgelbėti rungtynes. Manau, taip sužaisti lemiamu metu padėjo ir pasitikėjimas savo jėgomis, - kalbėjo D. Ubartas.

Klaipėdiečių varžovėmis LMKL pusfinalyje iki dviejų pergalių bus Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ krepšininkės. Pirmasis mačas balandžio 5 dieną bus žaidžiamas Garliavoje.

Kitą LMKL pusfinalio porą sudarys Kauno „Aisčių-LSU“ komanda bei reguliarųjį sezoną laimėjusi Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją