Šiuo metu, pasibaigus dviems ratams, „Šiauliai-Universitetas“ kartu su Kauno rajono „Hoptrans-Sirenomis“ bei Klaipėdos „Fortūna“ yra iškovojęs šešias pergales ir patyręs šešis pralaimėjimus bei tarpusavio rungtynių santykį užimta penktąją poziciją.

LMKL.lt kalbintas Šiaulių klubo direktorius Mindaugas Stankevičius neabejoja, kad didžiausią pergalių kalvė yra būtent I.Šalkauskė, su kurios atėjimu į komandą moterų krepšinis atgimė Saulės mieste. Tačiau nors „Šiauliai-Universitetas“ ir kovoja garbingai su lygos lyderėmis, apie medalius galvoti dar nedrįsta.

„Apie medalius dar tikrai negalvojame, žiūrėsime, kaip bus sezono pabaigoje. Kai prie mūsų komandos prisijungė Iveta pagalvojome, kad būtų puikus rezultatas įsitvirtinti penketuke, būtent tai ir pavyksta padaryti.

Mes suprantame, kad įveikti „Hoptrans-Sirenas“ ar „Kibirkštį“ bus sudėtinga, bet garliaviškes jau pavyko nugalėti, o prieš vilnietes irgi kovojome iki paskutinių minučių, todėl džiugu, kad rodome tokius rezultatu“, – džiaugėsi „Šiaulių-Universiteto“ klubo direktorius.

M.Stankevičius negailėjo pagyrų komandos lyderei I.Šalkauskei, kuri ne tik pati demonstruoja puikius rezultatus, bet ir dalina patarimus jaunosios ekipos žaidėjoms, kurios gerai įsijungė į žaidimą.

„Su Ivetos atėjimu į komandą tikrai atgimė Šiauliuose moterų krepšinis, net negali būti kitokios kalbos. Užtenka vien pažiūrėti į jos statistiką, į rezultatus. Iveta duoda labai daug komandai, įneša patirties, didelės naudos ir treniruojantis. Komandoje atmosfera išties puiki. Smagu, kad šį sezoną puikiai Ivetai talkina ir jaunos žaidėjos – Livija Kaktaitė, Ligita Tamutytė bei kitos“, – kalbėjo M.Stankevičius.

Šiaulietėms pastaruoju metu teko rungtyniauti išretėjusiomis gretomis, nes nemažą dalį krepšininkių kankino traumos, tačiau pasak klubo direktoriaus, žaidimą puikiai sustygavo vyriausiasis treneris Arūnas Kačerauskas.

„Treneris taip pat puikiai vadovauja komandai, yra tarpusavio susiklausymas. Buvo daug traumuotų žaidėjų, tačiau treneris sugebėjo visas sutelkti ir sustyguoti žaidimą“, – gerų žodžių strategui negailėjo klubo vadovas.

Nors Šiaulių klubo direktorius viliasi, kad komandai pavyks penketuke išlikti iki sezono pabaigos, o galbūt net užimti aukštesnę poziciją, tačiau tiksliai negali pasakyti, ar lemiamoms sezono kovoms pavyktų papildyti komandos sudėtį. Pasak „Šiaulių-Universiteto“ direktoriaus, komandai itin reikalinga finansinė pagalba, tik kurios dėka būtų galima galvoti apie ekipos stiprinimą.

„Planuose tikrai yra minčių apie komandos papildymą, tačiau viską lemia finansai. Mūsų komandai tikrai yra labai reikalinga finansinė pagalba. Nors ir esame atsiskaitę su visais, tačiau komandos papildymui atliekamų finansų šiuo metu tikrai neturime“, – LMKL.lt teigė M.Stankevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)