Paskutinius keturis sezonus Bolonijos „Virtus“ atstovavęs gynėjas į Serbiją oficialiai sugrįžo liepos mėnesį. Nors skambus perėjimas buvo patvirtintas vos prieš porą mėnesių, jau seniai vyravo kalbos, kad M. Teodosičius kažkada papildys Serbijos grandų gretas.

„Mes kalbėjome keletą kartų, o šiais metais pagaliau pasiekėme susitarimą, – apie kalbas su klubo prezidentu Nebojsa Čovičiumi pasakojo gynėjas. – Mums prireikė vos dviejų minučių, kad apsitartume.“

Ilgalaikė Serbijos rinktinės žvaigždė taip pat atskleidė, jog tai buvo turbūt pirmas kartas, kai jis jautėsi tikru laisvuoju agentu ir neprivalėjo šokinėti per lankus, derinti kontraktinius dalykus, kad persikelti į naują komandą.

„Crvena zvezda“ per šį tarpsezonį rimtai perkratė savo sudėtį, prie komandos prisijungė ne vienas naujokas, tačiau ypatingu kūrybiškumu pasižymintis gynėjo įsigijimas pritraukė didžiausią fanų dėmesį.

Serbijos krepšinio sirgalių laukia šventė, kai M. Teodosičius turės šansą debiutuoti su savo šalies komanda Eurolygoje, namų arenoje prieš Vilerbano ASVEL komandą, spalio 5-ą dieną.

„Man tai bus tikrai emocionalus momentas. Aš to laukiau labai ilgą laiką“, – mintimis dėl debiuto Štark arenoje pasidalino M. Teodosičius.

Neįskaitant 36-erių gynėjo, prie komandos prisijungė keletas labai didelę įtaką komandai galinčių padaryti žaidėjų, vienas iš jų – „Baskonia“ gretas palikęs Rokas Giedraitis. Naujokų sąrašas taip pat talpina tokius krepšininkus kaip Nemanja Bjelica, Dejaną Davidovacą, NBA patirties turintis Shabazzas Napieras, Marko Simonovičius, Mike‘as Tobey ir t.t.

Rokas Giedraitis

„Sirgaliai privalo būti kantrūs. Tai visiškai naujai susiformavusi komanda“, – per didelių lūkesčių kelti nenorėjo 2016-ųjų metų Eurolygos čempionas.

Per savo karjerą M. Teodosičius išbandė jėgas ir stipriausioje krepšinio lygoje pasaulyje – NBA. Už Atlanto serbas atstovavo Los Andželo „Clippers“ klubui, tačiau mano, jog galėjo ten daugiau pasiekti, jei būtų didžiuliam šuoliui pasiruošęs anksčiau:

„Vykau į NBA, nes norėjau pamatyti, kaip aš ir mano žaidimo stilius tinka prie geriausių krepšininkų pasaulyje. Gali būti, kad atlikti šuolį aukščiausią lygį reikėjo anksčiau, turbūt mano pasirodymas ten būtų kitoks. Kad ir kaip nutiko, nesigailiu savo priimtais sprendimais.“

NBA: apmaudi Raptors nesėkmė dvikovoje su Clippers

Žaisdamas Los Andžele M. Teodosičius vidutiniškai rinko po 8 taškus, 4 rezultatyvius perdavimus ir atsikovojo po 2,4 kamuolio, o per 2 sezonus 2017-2019 metais aikštėje pasirodė 60 kartų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją