Sasario „Dinamo“ klubui priklausantis lietuvis iš rikiuotės iškrito rugsėjo viduryje ir nuo to laiko dar nepasirodė aikštėje.

33-ejų metų puolėjas susižeidė per pasaulio čempionate 110:104 laimėtas rungtynes prieš JAV atstovus, o vėliau taip ir nebepasirodė per dvikovas su Serbija, Slovėnija bei Latvija.

Jam buvo atlikta dešinės kojos Achilo sausgyslės operacija, po kurios be krepšinio lietuvis praleido jau penkis mėnesius.

„Jei būčiau buvęs sveikas nuo sezono pradžios, jau būčiau jį sutikęs, bet tikiuosi, kad mes pasimatysime atkrintamosiose. Kalbu apie Nikolą Mirotičių. Esame žaidę vienas prieš kitą jaunimo lygyje. Aš pamenu jį iš tų laikų ir norėčiau dar kartą pasibandyti“, – „Dinamo TV“ sakė klaipėdietis.

„Tai vienas iš mano tikslų – grįžti į „Dinamo“ gretas, o antrasis – sulaukti kvietimo į nacionalinę komandą, vykti su ja į Puerto Riką ir, tikiuosi, finale susitikti su Italija“, – apie vasarą vyksiantį olimpinį atrankos turnyrą užsiminė E. Bendžius.

Nors dėl dabartinių sveikatos problemų Eimantas nebuvo įtrauktas į Lietuvos rinktinės sudėtį artėjančiam Europos čempionato atrankos langui, tačiau treneris Kazys Maksvytis apie jį užsiminė.

„Jeigu E. Bendžius negalės padėti dėl traumos, tai dar nieko nereikš“, – Delfi.lt paklaustas apie tai, ar ta sudėtis, kurią pavyks suburti per artimiausią langą, bus tam tikras lakmuso popierėlis tam, kokį dvyliktuką išvysime ir vasarą, atsakė strategas.

Primename, kad planetos pirmenybėse nuo atsarginių suolo kilęs ir Tadą Sedekerskį keitęs E. Bendžius per vidutiniškai 16 minučių rinkdavo po 9,4 taško (39 proc. tritaškių).

Geriausias jam asmeniškai mačas buvo susitikimas su Graikija (92:67), kai snaiperis sušveitė 15 taškų (2/2 dvitaškiai, 3/4 tritaškiai, 2/2 baudos).

Tuo metu per akistatą su amerikiečiais Eimantas antrame kėlinyje iššlubavo į rūbinę, tačiau po didžiosios pertraukos vėl žengė ant parketo ir netgi pataikė porą tritaškių (iš viso 10 tšk.). Visgi kaip paaiškėjo vėliau, patirta trauma buvo rimtesnė, nei manyta iš pradžių.

Likę be patyrusio puolėjo lietuviai finišavo šeštoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją