Statistika

Mačas tarp KTU ir „Kretingos“ pasirinktas neatsitiktinai. Abi ekipos rikiuojasi A diviziono turnyro lentelės viršutinėje dalyje ir žada intriguojančią kovą. Technologijos universiteto krepšininkai su 9 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais užimą antrą poziciją, tuo tarpu kretingiškiai, turėdami dviem pergalėmis mažiau, žengia šeštoje vietoje.

Statistiniuose komandų rodikliuose esminių skirtumų pastebėti sunku. Tiesa, išsiskiria „Kretingos“ kova dėl atšokusių kamuolių. Pagal šį rodiklį kretingiškiai užima trečią vietą A divizione, per rungtynes vidutiniškai rinkdami po 38,8 kamuolio. Jų varžovai atkovoja 31,5.

Kauno KTU lygoje pirmauja pagal perimtų kamuolių skaičių, per rungtynes varžovus vidutiniškai priverčia suklysti 13 kartų. „Kretinga“ pagal šį rodiklį gerokai nusileidžia – 8,5. KTU taip pat užima pirmą vietą pagal pataikytus tritaškius, krepšį atakuodama vidutiniškai 35,7 proc. taiklumu. Kretingiškių pataikymas iš toli siekia 32 proc.

Lyderiai

„Kretingos“ gretose rungtyniauja vienas naudingiausių lygos žaidėjų Martynas Airošius. Pastarasis per rungtynes vidutiniškai renka po 22,6 taško ir tai yra antras rezultatas A divizione. 190 cm ūgio gynėjo naudingumo vidurkis siekia 24,7 balo. Geriausių lygos kovotojų dėl atšokusių kamuolių tope antroje vietoje rikiuojasi Kretingos atstovas Rytis Zabita, kuris vidutiniškai sugriebia 11,2 kamuolio.

KTU komandos įžaidėjas Matas Sapiega patenka tarp 3 daugiausiai rezultatyvių perdavimų per rungtynes atliekančių žaidėjų. Jo vidurkis siekia 5,7. Gynėjas Deividas Rinkūnas – antras lygoje pagal tritaškių pataikymo procentą. Per 9 sužaistas rungtynes jis vidutiniškai pataiko pusę savo mestų tolimų metimų.

Trenerių mintys

„Kretingos“ vyriausiasis treneris Arimantas Mikaločius teigė išanalizavęs varžovų žaidimą ir mėgins pasiekti pergalę: „Su šia komanda dar niekada nesam susitikę, bet peržiūrėjau daug rungtynių įrašų ir susidariau tokį įspūdį, kad KTU mėgsta greitą krepšinį. Taip pat gynėjai gerai pataiko, studentai visuomet labai kovingi ir užsivedę.“

„Turime pasiruošę gynybos planą. Bandysim stabdyti jų greitą žaidimą, neleisime snaiperiams mesti laisviems. Turime jiems leisti išmesti kuo mažiau tritaškių, nes jei kelis pataikys, gali atsirišti krepšys“, – kalbėjo strategas.

A.Mikaločius pabrėžė, kad komanda nusiteikusi kovingai ir sieks pergalės, o prieš aukščiau esančias ekipas visuomet ragina žaidėjus parodyti dar daugiau kovingumo.

Paklaustas, kokios įtakos mačui su KTU turės išvakarėse vyksiančios rungtynės su Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda, kuri taip pat yra viena lygos favoričių, A.Mikaločius sakė: „Tiek KTU, tiek LCC vertinu kaip vienodo pajėgumo komandas, kurios savo aikštėje yra labai stiprios. Jei penktadienio rungtynės bus įtemptos ir varginančios, tai gali turėti reikšmės ir susitikime su KTU. Nes varžovai, manau, turės penktadienį nesunkų mačą su lygos autsaideriais.

KTU treneris Vytautas Pliauga teigė, kad visa Kretingos komanda yra pajėgi, tačiau išskyrė ir lyderį: „Akcentas yra jų pagrindinis žaidėjas Martynas Airošius. Tai – komandos variklis, kuriam skirsime individualų dėmesį. Žinoma, vien tik jo neakcentuojame – stabdysime visos komandos žaidimą“.

„Ruošiamės emocingai dvikovai. Žaidžiame namuose, tad reikia tiesiog neperdegti. Tai pagrindinis dalykas. Be to, rungtynės bus transliuojamos tiesiogiai, o praėjusiose rungtynėse su LCC universitetu, kurias taip pat filmavo, nesugebėjome pademonstruoti tokio žaidimo, kurį galime žaisti. Norėčiau, kad maniškiai neperdegtų ir parodytų tai, ką moka.“

Paklaustas, ar nesijaučia mačo favoritais, KTU strategas sakė:„Man RKL patinka tuo, kad čia negalima sakyti, jog lyderiai yra tie, kurie rikiuojasi aukščiau turnyro lentelėje. Visos komandos apylygės ir gali iššauti bet kas. Jei norim išlikti lyderiais, turim būti susikoncentravę ir motyvuoti žaidžiant su visais.“

Kauno KTU – Kretingos „Kretingos“ rungtynės vyks gruodžio 5 d. (šeštadienį) 14 val. KTU chemijos rūmų sporto salėje.