Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) legendos rodikliai šoktelėjo nuo 38,3 proc. iki 69,4 proc.

Išskirtiniame interviu sporto transliacijų televizijai „SportoTV“ Edas Palubinskas sutiko pasidalinti mintimis apie savo gyvenimą bei tapimą garsenybe krepšinio pasaulyje.

„Nepasiseks, jei naudosiesi liftu – privalai lipti laiptais. Galima sakyti, kad krepšinį pradėjau žaisti dėl atsitiktinumo – jei nebūčiau susilaužęs kojos, gal ir toliau būčiau žaidęs australišką futbolą“, – apie pirmą pažintį su krepšiniu kalbėjo E. Palubinskas.

Lietuvių kilmės australo venomis teka lietuviškas, rusiškas, australiškas bei amerikietiškas kraujas. Tiesa, pirmą kartą atvykęs į mūsų šalį atvykęs baudų metimo specialistas pajuto artimą ryšį su savo tėvo gimtine.

„Tai pirmas mano kartas Lietuvoje. Žinau, kad skamba neįtikėtai. Bandžiau čia atvykti kelis kartus, bet niekaip nepavykdavo visko suderinti“, – teigė namuose praktiškai nebūnanti buvusi Australijos krepšinio žvaigždė. - Manau, kad dabar čia lankysiuosi kiek dažniau. Jaučiuosi kaip namuose. Jaučiu artimą ryšį su Lietuvos žmonėmis“.

2000-ais metais E. Palubinsko gyvenime įvyko lūžis – jį pasikvietė NBA rungtyniaujančios Los Andželo „Lakers“ komandos vadovybė. Kvietimo tikslas – pagerinti dabar jau karjerą baigusio Sh. O‘Nealo baudų pataikymo procentą.

„Kuomet gavau „Lakers“ komandos kvietimą, tuo metu ten buvo Phillas Jacksonas, Magicas Johnsonas, Billas Sharmonas, Jerry Westas. Įsivaizduokite, tokia organizacija pasikviečia mane! Niekas net nežinojo, kas aš toks. Tuo metu Shaquille‘o baudų pataikymas siekė 38 procentus“, – apie pažinties su „Lakers“ ekipa pradžią pasakojo E. Palubinskas. - Shaquille‘as pagerino baudų pataikymą 30 procentų. Žinoma, tada mes laimėjome ir NBA čempionų žiedus. Man tai buvo nuostabi patirtis“.

Už darbą su Sh. O‘Nealu E. Palubinskas gavo NBA čempiono žiedą. Tiesa, rezultatyviausias 1976 metų Monrealio olimpinių žaidynių krepšininkas savo kolekcijoje turi ir du Gineso rekordus – abu už taiklias baudų metimų serijas. Pastarieji pasiekimai kaip ir visa rekordininko mokymo technika paremta ypatinga filosofija.

„Kamuoliui nesvarbu, ar tu aklas, ar storas, ar mažas, ar juodas. Kamuoliui svarbu tai, ką tu jam liepi padaryti. Jeigu tu neįjungsi filmo, jo nerodys. Tu turi paspausti mygtuką, kad jį rodytų. Reikia suprasti visa metimo sistemą. Reikia perjungti tam tikrus jungiklius galvoju. Tik tada galima pataikyti“.

Edas Palubinskas taip pat papasakojo traumą, po kurios jis pagerino buvusio krepšininko metimų procentą, bei apie dabartines krepšinio žvaigždes, kurias jam tenka treniruoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)