Eurolygoje likus žaisti paskutines reguliariojo sezono rungtynes Milano „AX Armani Olimpia“ savo sąskaitoje turi 10 pergalių, 19 pralaimėjimų ir rikiuojasi 14-oje vietoje. Italų ekipa liko toli nuo atkrintamųjų varžybų, tačiau komandos strategas Simone Pianigiani tiki – šie metai yra tik kelio pradžia.

Anot jo, nepaisant 19 pralaimėjimų, Milano klubas visuomet buvo konkurencingas.

„Septyniose pralaimėtose rungtynėse ketvirtame kėlinyje buvome priekyje arba žaidėme taškas į tašką. Galėjome paskutiniu metimu laimėti prieš „Olympiakos“, „Valencia“ ir Malagos „Unicaja“. Su „Fenerbahce“ žaidėme pratęsimą. Tris kartus, nes dėl techninių ir diskvalifikacinių pražangų per paskutines minutes pralaimėjome žaisdami be Jordano Theodore'o“, – kalbėjo strategas.

S. Pianigiani pripažino, kad laimėti ir būti arti pergalės yra du skirtingi dalykai: „Tačiau kai esi arti pergalės, tai reiškia, kad esi konkurencingas. Mes nusipelnėme trijų ar keturių pergalių daugiau šį sezoną ir mūsų situacija dabar būtų visai kitokia“.

Į komandos dėlionę sezono metu įsiliejo Curtis Jerrellsas ir Mindaugas Kuzminskas, daug ką pakeitė Goudelocko trauma Valensijoje.

„Kuzminskas pradėjo žaisti po ilgesnės pertraukos ir buvo priverstas iš karto pratintis prie ketvirtosios pozicijos, nors jis geriau žaidžia, kai iš trečiosios pereina į ketvirtąją ir atvirkščiai. O A. Gudaičio progresas yra tiesiog išskirtinis“, – toliau dėstė mintis treneris.

„Gudaitis Eurolygoje iš esmės buvo naujokas, tačiau jei pažvelgtumėte į skaičius, jis yra vienas geriausių turnyro vidurio puolėjų. Nė viena šių varžybų komanda nepradėjo sezono turėdama du naujokus „centro“ pozicijoje“ (kitas – Kalebas Tarczewskis - red.p.), – sakė jis.

A. Gudaičiui iš tikrųjų tai yra trečias Eurolygos sezonas, tik po pertraukos. Eurolygoje vilkėdamas Kauno „Žalgirio“ marškinėlius aukštaūgis žaidė 2013-2014 ir 2014-2015 metų sezonus.

Šį sezoną per 28 rungtynes A. Gudaitis vidutiniškai žaidė po 20 minučių, pelnė 10 taškų, atkovojo 6,2 kamuolio, blokavo 1,1 metimo ir rinko po 14,9 naudingumo balo.

Lietuvis yra trečias Eurolygoje pagal pataikymo procentą (67,2), ketvirtas pagal blokuotus metimus (29) ir atkovotus kamuolius (167), penktas - pagal dvitaškių pataikymą (67,2).

Milano komandos vadovai dar sezono viduryje su A. Gudaičiu pratęsė kontraktą iki 2021 metų.

Eurolygos sezoną „AX Armani Olimpia“ baigs ketvirtadienį savo aikštėje rungtynėmis su Atėnų „Panathinaikos“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)