Jei Ioannio Sfairopoulo kariauna pastaruoju metu žygiuoja sėkmingai – pasiekė jau trečią pergalę iš eilės, tai buvę Martino Schillerio, o dabar Jures Zdovco auklėtiniai pralaimėjo visus ligšiolinius savo žaistus mačus.

Itin slogiai susitikimą pradėję žaliai-balti nesužaidus nė pusę kėlinio jau turėjo dviženklį deficitą – 2:14. Visgi ankstyva J. Zdovco minutės pertraukėlė padėjo ir tritaškį smeigus Janiui Strelniekui bei net 11 taškų iš eilės sumetus Artūrui Milakniui „Žalgiris“ atsidūrė priekyje – 16:14.

Laimėję pirmąjį kėlinį 20:16 žalgiriečiai antrame susidūrė su kur kas aktyvesne varžovų gynyba, kurią įveikti sekėsi sunkiai. Per visą ketvirtį puolime vargę svečiai tesurinko 10 taškų ir prieš didžiąją pertrauką atsiliko 30:39.

„Maccabi“ diktavo savo sąlygas ir toliau: Izraelio čempionai trečiame kėlinyje pirmavo 14-os, o ketvirtame – ir 19 taškų persvara bei galiausiai laimėjo 76:62.

Žalgiriečių nuo šeštos nesėkmės paeiliui neišgelbėjo nei taikliai atakavęs A. Milaknis su 17 taškų (1/1 dvitaškis, 5/9 tritaškiai), nei vėl efektingai žaidęs ir su dvigubu dubliu flirtavęs Joshas Nebo, surinkęs 10 taškų ir sugriebęs 9 kamuolius.


Vieninteliai be laimėjimų tarp visų turnyro dalyvių esantys žalgiriečiai dvigubą Eurolygos savaitę pasitiko turėdami kiek didesnį žaidėjų pasirinkimą – traumas išsigydė gynėjai Janis Strelniekas ir Emmanuelis Mudiay.

Tiesa, dvikovą buvo priverstas praleisti puolėjas Tyleris Cavanaugh, kuriam užfiksuotas teigiamas koronaviruso testo rezultatas, nors pats krepšininkas jaučiasi gerai, o kiti trys pastarosiomis dienomis atlikti testai rodė neigiamus rezultatus.

Be to, kauniečiai bent jau iki sausio pabaigos turės verstis be vieno iš savo kertinių žaidėjų Joffrey Lauvergne'o, kuriam atlikta peties operacija.

Eurolygos rungtynių "Maccabi" - "Žalgiris" statistika

Rungtynės:

Tel Avivo „Maccabi“ – Kauno „Žalgiris“ 76:62 (16:20, 23:10, 19:16, 18:16).

„Maccabi“: Derrickas Williamas 17 (4/8 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 3/3 baudos, 7 atk. kam.), Jamesas Nunnally 15, Ante Žižičius 14 (7/10 dvitaškiai, 9 atk. kam.), Keenanas Evansas 13, Jalenas Reynoldas 7, Scottie Wilbekinas 5 (1/9 metimas iš žaidimo, 6 rez. perd., 5 perimti kam.), Kameronas Tayloras 3, Mathiasas Lessortas 2 taškai.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 17 (1/1 dvitaškis, 5/9 tritaškiai), Joshas Nebo 10 (9 atk. kam.), Nielsas Giffey'us 9 (5 atk. kam.), Janis Strelniekas (1/5 tritaškis) 7, Lukas Lekavičius 6 (3/9 metimai iš žaidimo, 5 rez. perd.) ir Mantas Kalnietis (3/4 dvitaškiai, 0/4 tritaškių) po 6, Edgaras Ulanovas 3 (0/3 metimai iš žaidimo, 3/3 baudos), Emmanuelis Mudiay (1/5 metimas iš žaidimo, 5 rez. perd.) ir Paulius Jankūnas po 2 taškus. Marekas Blaževičius (13 min., 0/2 dvitaškių, -2 naud. balai) taškų nepelnė.

Rungtynių eiga:

„Maccabi“ – ne vienintelis iššūkis „Žalgiriui“ šią savaitę: penktadienį Kauno komandos laukia vizitas Stambule, kur teks stoti į kovą su kol kas stringančiais praėjusio sezono Eurolygos čempionais Stambulo „Anadolu Efes“ (1/4) krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (605)