Sėkmingai antrą ketvirtį sužaidę lietuviai į ilgąją pertrauką iškeliavo rezultatui esant lygiam tačiau antroje pusėje mūsiškiams nepavyko sustabdyti varžovų lyderių. Prancūzus į pergalę vedė 13 taškų vien trečiame kėlinuke pelnęs Killianas Malwaya ir praeityje garsaus krepšininko Stephane'o Risachero sūnus Zaccharie.

Viltis rimčiau pakovoti dėl pergalės mūsiškiai prarado ketvirtajame kėlinuke, kuriame lietuviams pirmųjų taškų pelnyti nepavyko daugiau nei 4 minutes. Per tą laiką 10 taškų be atsako pelnę pranūzai susikrovė pergalingu tapusį pranašumą.

Paskutinę susitikimo minutę Bardausko vadovaujama ekipa sumažino savo deficitą iki 6 taškų, tačiau spurto paversti pergalingu lietuviam nepavyko.

Iš turnyro prieš jo pradžią pasitraukus Šiaurės Makedonijos ir Graikijos rinktinėms A grupėje žaidusios keturios komandos po sužaistų tarpusavio dvikovų stos į pusfinalio kovas. Trečią vietą grupėje užėmusi Lietuvos rinktinė šiame etape susitiks su Rusija, o kitame pusfinalyje jėgas išmėgins Prancūzijos ir Rumunijos krepšininkai.

Pusfinalyje lietuviai sieks revanšo už grupės etape vykusioje tarpusavio akistatoje patirtą pralaimėjimą. Pirmose grupės rungtynėse Rusijos krepšininkai buvo pranašesni ir šventė pergalę rezultatu 73:65.

Lietuva: Deividas Žukauskas 13 (4 rez.perd.), Mantas Kočanas 11, Vytautas Žygas 9 taškai.

Prancūzija: Killianas Malwaya 21, Zaccharie Risacheras 16 (8 atk.kam.), Alexandre'as Dam Sarras 8 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)