Andrea Trinchieri auklėtiniai sausakimšoje savo arenoje trečią kartą sezone 92:78 pranoko Vilniaus „Rytą“ (20-5).

Intriga laikėsi tik du kėlinius – po ilgosios pertraukos šeimininkai įgijo dviženklį pranašumą ir jo nebepaleido.

Žalgiriečiai įskraidino beveik kas antrą paleistą tritaškį (15/31, 49 proc.), o rytiečiai pataikė tik kas trečią (6/18, 33 proc.).

„Tai buvo geros rungtynės ir labai gera antroji jų pusė. Žaidėme kaip komanda ir laimėjome prieš rimtus varžovus, kurie yra gerai treniruojami ir turi daug kūrybingumo puolime.

Po Eurolygos finišo mums buvo sunku žaisti, bet turiu labai rimtus žaidėjus, kurie gerbia tiek oponentus, tiek „Žalgirio“ organizaciją ir fanus. Vienintelis būdas mums šiandien laimėti buvo žaisti komandiškai, naudoti platesnę rotaciją ir įtraukti visus.

Eisime namo laimingi su didele ir pelnyta pergale prieš mūsų priešus. Ir tai yra svarbu, nes nežinojau, ko tikėtis. Žinau, kad esame rimta ir darbšti komanda su puikia chemija rūbinėje, bet po Eurolygos pabaigos bet kas gali šiek tiek prarasti koncentraciją. Ir šios rungtynės buvo labai klastingos“, – spaudos konferencijoje sakė A. Trinchieri.

Be to, kauniečiai per visą mačą suklydo tik 4 kartus.

„Tai pavyzdys geros dienos ofise, kai komanda žino, ką daryti. Mes sumažinome klaidų skaičių. Labai svarbus buvo ir Rolando Šmito faktorius, nes su juo aikštelėje galime daryti daugybę skirtingų dalykų“, – tikino Andrea.

„Žaidžiant su „Rytu“ svarbiausi yra trys dalykai: prilygti jiems energija, gintis nuo tritaškių ir kovoti dėl atšokusių kamuolių. Laikėmės dviejų iš trijų ir to užteko rungtynių kontrolei bei pergalei.

Manau, kad antroje pusėje tinkami žaidėjai ir tai, kad padidinome savo apsukas. Taip pat pataisėme kelis dalykus, kurie nebuvo geri. Kai mes laimime, o Keenanas težaidžia beveik 17 minučių, vadinasi, buvo tikrai geros komandinės pastangos“, – pasakojo specialistas iš Italijos.

Nugalėtojų gretose sunkiai sulaikomas buvo nuo atsarginių žaidėjų kėdžių kilęs Lukas Lekavičius, kuris per 23 minutes sušveitė 22 taškus (3/5 dvitaškiai, 4/5 tritaškiai, 4/4 baudos), išdalino 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

„Nežinau Luko paslapties prieš „Rytą“. Jis sužaidė tragiškai su „Real“ ir aš jam tai pasakiau. Lukas turi tokią savybę: kai aš su juo būnu griežtas, jis niekada neįsižeidžia. Man nepatiko, kaip jis pasirodė su „Real“, ir šiandien jis turėjo puikų šansą atsitesti. Taip ir buvo, jis buvo neįtikėtinas“, – auklėtinio reakcija džiaugėsi A. Trinchieri.

Paklaustas, ką sužinojo naują apie lietuviškąjį derbį, „Žalgirio“ strategas išskyrė kelis dalykus.

„Man buvo nauja, kad su ta pačia komanda per reguliarųjį sezoną žaidžiame tris kartus. Tai – ilgai trunkanti priešprieša. Ir aš žinau, kad mes ateityje vėl susitiksime. Aš nenuvertinu nieko, bet remiuosi lygos istorija.

Dabar turime pabaigti savo darbą ir išsilaikyti pirmoje lentelės vietoje, o tada susikaupti atkrintamosioms. Bus labai sudėtingas pirmasis ratas, nes jame žaidžiama tik iki dviejų pergalių, taigi vietos klaidos beveik nelieka“, – svarstė jis.

Galiausiai A. Trinchieri pripažino, kad nesitikėjo, jog antrą kartą per kelias dienas „Žalgirio“ arena bus pilnut pilnutėlė.

„Man buvo smalsu, ar po rungtynių su „Real“ praėjus 72 valandoms vėl susirinks pilna arena. Maniau, kad taip nenutiks, bet ne, aš suklydau – jie atėjo. Tai yra tikras palaiminimas man, nes taip daug lengviau motyvuoti žaidėjus. Negali prisidaryti gėdos prie tiek žiūrovų“, – rimtu veidu tarė treneris.

Kitą mačą žalgiriečiai žais trečiadienį uostamiestyje su taip pat puikią bangą pasikinkiusiu Klaipėdos „Neptūnu“, kuris laimėjo jau septynerias rungtynes paeiliui.

Primename, kad „Žalgiris“ reguliariojo sezono seriją prieš „Rytą“ laimėjo sausai – 3-0. Prieš tai žaliai-balti buvo pajėgesni 97:94 ir 81:67.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)