Eurolygos 20-ojo turo susitikimas nepaprastai svarbus bus abiem komandoms – ir „Žalgiris“, ir A. Gudaičio atstovaujama „Olimpia Armani“ ekipa savo sąskaitoje turi po 8 pergales ir 11 pralaimėjimų, o turnyro lentelėje 9-12 vietas jos dalijasi su dar dviem klubais – Atėnų „Panathinaikos“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Pirmojo rato rungtynėse „Žalgiris“ pasiekė sunkią pergalę 83:78, o A. Gudaitis Italijos ekipos gretose buvo naudingiausias krepšininkas. Vidurio puolėjas tąsyk pelnė 16 taškų ir surinko 23 naudingumo balus.

Tokie statistikos vidurkiai 25-erių lietuviui jau tapo įprastiniais. Šį sezoną 208 cm ūgio krepšininkas apskritai yra trečias žaidėjas visoje Eurolygoje pagal vidutinį naudingumo koeficientą (19,95), dominuoja pagal atkovotus kamuolius (7,5), taip pat renka po 13,2 taško.

Tiesa, nors paties Artūro statistika atrodo įkvepianti, Milano komandos žaidimas pastaruoju metu stringa. Sezoną pradėję sėkmingai, dabar „dizaineriai“ per paskutines 11 rungtynių laimėjo tik 2 sykius.

– Kodėl po efektingo sezono starto komanda įkrito į duobę? – rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse Krepšinis.lt paklausė A. Gudaičio

– Tiesą sakant, nelengva pasakyti. Buvo tokių rungtynių, kur nelabai turėjome šansų, buvo tokių, kur pralaimėjome vos keliais taškais. Turbūt pritrūko detalių, ko labiausiai Eurolygoje reikia, ir dėl ko varžovai dažniausiai mus ir baudžia rungtynių pabaigose. Galbūt pritrūko ir fortūnos šypsnio. Bandome gerinti savo žaidimą.

– Kokie akcentai prieš ketvirtadienio rungtynes su „Žalgiriu“?

– Akcentai labai paprasti. Mus varžovai nuolat baudžia greitame puolime, mes esame prasčiausiai Eurolygoje į gynybą po klaidų ar netaiklių metimų grįžtanti komanda. Tai yra pagrindiniai aspektas, kurį dabar bandome taisyti. O su „Žalgiriu“, kaip ir visada, bus kieta kova tiek po krepšiais, tiek visur kitur – reikės žaisti.

– „Žalgirio“ atstovai taip pat kartoja, kad „Olimpia Armani“ yra labai pavojinga ekipa, kai bėga į greitą puolimą.

– Mūsų toks žaidimo braižas, kadangi turime tam tinkamus žaidėjus – viena iš mūsų opcijų yra bėgti į greitą puolimą.

– Pirmose rungtynėse su žalgiriečiais pats žaidėte gerai, tačiau labai daug problemų pridarė Brandonas Daviesas, pelnęs net 27 taškus. Kodėl taip sunku žaisti prieš jį?

– Žalgiriečiai mus labai stipriai baudė „pick and pop“ situacijomis, jie žaidė tą vadinimą pasaugojimo gynybą. Aišku, ir antri šansai: B. Daviesas atkovojo tris ar keturis papildomus kamuolius puolime. Na ir reikia pripažinti, kad jis yra labai talentingas žaidėjas. B. Daviesas – komandos lyderis, reikia jį stabdyti geriau nei tai darėme Kaune. Jis buvo pagrindinis faktorius, kodėl kauniečiai laimėjo namuose.

– „Žalgiris“ yra dažniausiai Eurolygoje iš po krepšio atakas bandanti užbaigti komanda. Ar būnant aikštėje tai jaučiasi?

– Jaučiasi. Jeigu varžovų „trečias numeris“ yra žemesnis, jie bando išnaudoti Edgarą Ulanovą, jeigu „ketvirtas“ – Paulių Jankūną, o jeigu lėtesnis „penktas“ – B. Daviesą. Šaro nuostatas visi žinome.

– „Žalgirio“ Milano ekipai nepavyksta įveikti jau ne pirmus metus. Gal tas „Žalgirio“ braižas, paremtas žaidimu po lenta, jums neparankus?

– Kiekvienas varžovas žiūri į silpnąsias varžovų vietas, ieško būdų juos įveikti. „Žalgiris“ irgi ieško, kaip palaužti kiekvieną oponentą, bando rasti būtų. Kaip nusprendžia, taip ir daro, o ar mums neparanku, negaliu atsakyti.

– Kauniečiai pastaruoju metu taip pat neblizga, atkarpa jiems nelengva. Kodėl žalgiriečiai stringa?

– Yra nemažai naujų krepšininkų, yra žaidėjų, kurie buvo traumuoti. Iškritęs buvo Nate'as Woltersas, kuris ekipai yra labai svarbus. Reikia įžaidėjo, kuris vadovautų aikštėje kitiems keturiems, kuris įvykdytų norimą kombinaciją. Kaip ir minėjau, naujokams irgi dar reikia laiko apsiprasti sistemoje.

– Pats šį sezoną demonstruojate puikų žaidimą – galbūt mintyse yra NBA, gal kontaktuojate su Klivlando „Cavaliers“ atstovais?

– Mintyse visą laiką yra svajonės ir tikslai. Dirbi ties jais ir svajoji. Taip ir aš, nesu išimtis, dirbu ir svajoju.

– Artūrai, šiaip jau esate ramus žmogus, bet prieš mėnesį Italijos lygoje nutiko incidentas, kai po rungtynių su Sasario „Dinamo“ kilo konfliktas iš karto su dviem varžovais – Terranu Petteway ir Rashawnu Thomasu. Kas taip patį išvedė iš kantrybės?

– Nenoriu pernelyg daug komentuoti, yra tokie dalykai kaip sportinė etika ir panašiai. Ji buvo peržengta tiek iš mano pusės, tiek iš varžovo. Aš nesidžiaugiu tuo, kad parodžiau blogą pavyzdį, ir to gailiuosi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)