Sezono metu bus surengti atrankos langai, kurių metų rinktinės žais rungtynes savo šalies žiūrovų akivazida. V. Divacui taip pat patiko idėja pasaulio čempionatą paankstinti vieneriais metais.

„Tai puiki idėja, turinti naudos krepšinio ateičiai, nes jau ilgą laiką ši sporto šaka buvo futbolo šešėlyje“, – sakė FIBA žaidėjų komisijos vadovas, einantis ir Serbijos olimpinio komiteto prezidento pareigas.

Anot 47-erių serbo, galimybė savo akimis išvysti žaidžiančias rinktines vietiniams sirgaliams bus labai svarbi.

„Fanai savo mylimas komandas galės pamatyti dažniau ir jiems nebereikės laukti tarptautinių turnyrų“, – pozityviai į naujovę iš krepšinio mėgėjų pusės žvelgė V. Divacas.

Atrankos varžybų langai bus surengti 2017 metų lapkričio 20-28, 2018-ųjų vasario 19-27, birželio 25-liepos 3, rugsėjo 10-18 ir lapkričio 26-gruodžio 4 bei 2019 metų vasario 20-28 dienomis.

V. Divacas, kuris su Jugoslavijos rinktine iškovojo ne vieną skambią pergalę, įskaitant triumfą 2002-ųjų pasaulio čempionate, mano, jog namų rungtynės padės federacijoms tapti stipresnėmis.

„Be jokios kalbos tai labai naudinga, nes suteiks galimybę federacijoms generuoti daugiau pajamų. Krepšinis – pasaulinio lygio sportas, todėl mes turime galvoti apie visas šalis ir padėti joms. Kitaip turėsime tik kelias galingas krepšinio valstybes – o to mes nenorime. Kaip sako FIBA logotipas – „mes esame krepšinis“, – sakė serbas.

Buvęs krepšininkas taip pat pabrėžė, kad tokie „langai“ į rinktinę atvers duris daugiau krepšininkų.

„Taip galimybės sulauks jaunimas, kiti žaidėjai. Manau, kad idėja tikrai gera“, – FIBA planus palaikė V. Divacas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)