Pirmą kartą šalies čempione tapo Ulmo „Ratiopharm“ komanda, reguliariajame sezone finišavusi tik septinta, bet atkrintamosiose įveikusi tiek Berlyno ALBA, tiek Miuncheno „Bayern“, tiek ir Bonos „Telekom Baskets“ klubus.

„Ratiopharm“ vyrai finalo serijoje 3-1 pranoko FIBA Čempionų lygos nugalėtojus Bonos krepšininkus, kurie reguliariajame sezone neturėjo sau lygių.

Ketvirtose rungtynėse tik 60-ajame pagal dydį Vokietijos mieste Žvirbliais vadinami ulmiečiai laimėjo 74:70 (21:23, 22:18, 8:18, 23:11) ir iškėlė čempionų titulą į viršų.

MVP tapęs brazilas Yago Mateusas dos Santosas šeimininkams surinko 25 (8 rez. perd.), Brandonas Paulas – 15, o Bruno Caboclo – 11 taškų.

Atvykėliams iš Bonos T. J. Shortsas parūpino 19 (0/7 tritaškių, 8 atk. kam., 6 rez. perd.), Jeremy Morganas – 13, Sebastianas Herrera – 12, o Collinsas Malcomas – 11 taškų.

Tai – apskritai tik antrasis svaresnis Ulmo atstovų trofėjus per visą ekipos gyvavimo istoriją. 1996-aisiais buvo iškovota Vokietijos taurė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją